بررسی عددی رفتار پانل های برشی فولادی موج دار ذوزنقه ای با مهاربندی همگرا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE12_403
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید امیری

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند

آرش اکبری حامد

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند

کریم عابدی

استاد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند

چکیده

سيستم ديوارهاي برشي فولادي نوعي سيستم مقاوم در برابر بارهاي جانبي مي باشد که در سال هاي اخير براي طراحي و تقويت ساختمان هاي بلند مرتبه مورد توجه قرار گرفته است. اين سيستم شامل پانل هاي فولادي پرکننده است که توسط اعضاء قاب پيرامون که همان تيرها و ستون ها مي باشد احاطه مي شود. ديوارهاي برشي فولادي در حال حاضر در دو نوع سخت شده و سخت نشده ساخته مي شوند. در مجموع ديوارهاي برشي فولادي سخت شده از نظر عملکرد لرزه اي و بهره برداري مناسبتر مي باشند. با اين حال، وجود سخت کننده ها و جزئيات اجرايي زياد در انواع سخت شده، وقت و هزينه زياد و نيز نظارت بيشتر را مي طلبد و همچنين منجر به کاهش عمر خستگي با چرخه کم و کاهش ميزان اتلاف انرژي مي شود. در تحقيق حاضر، سعي مي گردد با استفاده ازمطالعه عددي، روي پانل هاي برشي فولادي موجدار همراه با مهاربند همگرا، مشکلات موجود در ديوار هاي برشي فولادي موجدار، از جمله شرايط مرزي پيچيده در اتصال ورق موجدار ذوزنقه اي به اعضاي پيراموني قاب رفع گردد . ابتدا رفتار يک نمونه آزمايشگاهي پانل برشي فولادي صاف تحت بارگذاري جانبي چرخه اي صحت سنجي مي شوند. سپس مدل سازي نمونه هاي عناصر محدود مربوط به اين مطالعه انجام خواهند شد. در ادامه به انجام مطالعات پارامتريک بر روي رفتار پانل برشي فولادي موجدار ذوزنقه اي همراه با مهاربند همگرا پرداخته مي شود. سپس به بررسي تأثير زاويه موج،تأثير ضخامت ورق برشي در اينگونه پانل هاي برشي پرداخته می شود. در نهايت با ترسيم دياگرام نيرو جابجايي و محاسبه انرژي جذب شده، سختي، مقاومت و شکل پذيري عملکرد اين سيستم نوين مورد بررسي قرار خواهد گرفت

کلیدواژه ها

پانل برشی فولادی، مهاربندی همگرا، ورق موج دار ذوزنقه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.