مطالعه اختلاط آشفته عمودی در دریاچه لایه بندی شده

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE12_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پارسا گویا

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

عمار صفائی

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

فرآیند پخش و اختلاط از مهم ترین پدیده های طبيعی در دریاچه ها محسوب می شود. در داخل دریاچه ها مواد غذایی، اکسيژن و حرارت از طریق اختلاط آشفته عمودی حمل می شوند. به ویژه در فصولی از سال که لایه بندی دریاچه ها در قوی ترین حالت خود هست، مطالعه پخش و آشفتگی بسيار اهميت دارد. آشفتگی در داخل آب باعث انتقال مولکول ها و مواد معلق در آب می گردد. برای اندازه گيری شدت اختلاط آشفته عمودی در راستای عمق، از "ضریب پخش ادی عمقی" استفاده می شود. در این مقاله، داده های پروفيل های لایه بندی شده ی آب دریاچه مورد بررسی قرار می گیرد. اندازه گيری ها به وسيله ی میکروپروفایلر SCAMP در زمان لایه بندی دریاچه یعنی در نيمه تابستان انجام شده است. ضریب پخش ادی با استفاده از روش شار حرارتی محاسبه گردید. به منظور شناخت بهتر فرایندهای بيوفيزیکی حاکم در دریاچه های لایه بندی شده، روند تغييرات این ضریب طی ماه های لایه بندی در سال های مختلف با تغييرات سایر ویژگی های آب از جمله شدت فلورسنت مقایسه خواهد شد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که ضریب پخش ادی عمقی در ناحيه ی "ستون گرمایی" دچار پرش شده و بالاترین مقادیر خود را تجربه می کند. در این عمق گرادیان دما نيز بيشترین مقدار را داشته و داده های فلورسنت بيانگر آن است که جلبک ها نيز تمایل دارند در این عمق شناور باشند. انتظار می رود نتایج این تحقيق به درک بهتر نقش ضریب پخش در فرایندهای بيوفيزیکی دریاچه ها کمک کند

کلیدواژه ها

دریاچه ی لایه بندی شده، اختلاط آشفته عمودی، ضریب پخش ادی عمقی، میکروپروفایلر SCAMP، روش شار حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.