مقایسه عملکرد لرزه ای و هزینه انواع سیستم های مهاربندی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE12_198
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 560
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران
استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران
استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران
چکیده
تاکنون سیستم های مهاربندی مختلفی برای ایجاد پایداری و مقاومت ساختمان های فولادی در برابر نیروهای جانبی پیشنهاد شده است. ولی تا کنون مطالعات تحلیلی و مفصل زیادی در خصوص مقایسه عملکرد لرزه ای آن ها انجام نشده است. همچنین امروزه با رشد روز افزون قدرت پردازش کامپیوترها ابزار مناسبی جهت مدلسازی و بررسی عملکرد هر یک از سیستم های تقویت سازه ها در برابر نیروهای زلزله و باد فراهم آمده است. بنابراین در این پژوهش پس از طراحی مدل های ساختمانی مختلف با استفاده از نرم افزار ETABS ، توسط نرم افزار اجزای محدود ABAQUS به بررسی مقایسه ای عملکرد لرزه ای با تحلیل دینامیکی افزایشی و برآورد هزینه ی 12 مدل ساختمانی با تعداد طبقات 5 ، 10 و 15 و در چهار نوع سازه قاب خمشی ویژه، قاب های مهاربندی شده با مهاربند X شکل ویژه، با مهاربند شورن ویژه و با مهاربند کمانش تاب تحت اثر 14 شتاب نگاشت زلزله دور و نزدیک از گسل بر اساس FEMA P695 پرداخته می شود. نتایج پژوهش نشان می دهد که منحنی های شکنندگی مهاربندکمانش تاب برای هر سه سطح ارتفاعی، عملکرد لرزه ای ثابت و بهتری داشته و از لحاظ هزینه نیز این مهاربند هزینه دور عمر به مراتب کمتری نسبت به سیستم های دیگر داشته است.کلیدواژه ها
عملکرد لرزه ای، منحنی شکنندگی، هزینه دوره عمر، مهاربندمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.