اجرای عملیات پیشزهکشی در انجام عملیات لوله گذاری عمیق در سواحل خلیج فارس، چالشها و راهکارها (مطالعه موردی شهر بندرعباس)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC03_532
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرعباس کمان بدست

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

رضا علی پور

کارشناس ارشد مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

روزبه اقامجیدی

کارشناس ارشد تاسیسات آبیاری

چکیده

به طور کلی اجرای عملیات زهکشی از زمان تمدنسازی انسان و پیشرفت شهرنشینی با افزایش سرعت تکامل تمدن ،پیشرفت و تکامل یافته است. انجام عملیات خروج زه آب از یک منطقه به منظور خاصی از جمله شهرسازی، بهینه سازی خاک، کشاورزی – ساخت اسکله ، ساختمان ... کاربرد داشته و دارد. در این مقاله سعی شده است بررسی و حقیقت یلبی در روند تفضیلی بررسی عملیات زهکشی سواحل خلیج فارس ، دارای سطح آب زیرزمینی بالا و خاک ناپایدار است، انجام پذیرد چالشها، نقصان و راهکارهای انجام عملیات زهکشیDewatering علی الخصوص در منطقه شهر نشینی بندرعباس که سطح آب زیر زمینی در حدود 0/5 پایینتر از سطح زمینGround level بوده و از لحاظ زمین شناسی دارای بافت خاک ضعیف مانند ماسه بادی ، مارن و بافت لجنی است بررسی گردد. لازم به ذکر است در این مقاله سعی شده است که انجام عملیات زهکشی در مناطق لجنی، با سطح آب بالا و همچنین بافت باتلاقی برای انجام عملیات پایین نگهداشت سطح آب زیرزمینی به منظور انجام عملیات لوله گزاری ، جایگذاری لوله و اتصالات، احداث تاسیسات در ذیل تراز آب زیر زمینی به تفصیل بحث گردیده و روشهای علمی و عملی استفاده بهینه از دستگاه ( ell point برای انجام عملیات فوق الذکر بررسی شود. در نهایت بهترین روشهای اجرایی ترکیب یافته و راهکار بهینه برای رفع اشکالات اجرایی با دلایل متغن مورد بحث و آنالیز قرار گرفته است. بار فنی موجود به همراه کلیه نکات فنی و کمبودها بحث گردیده و نهایتاً بهترین گزینه برای اجرای عملیات از لحاظ اقتصادی، بهینه ترین روش با راندمان اجرایی مطلوب منتج شده است

کلیدواژه ها

عملیات زهکشی – پیشزهکشی – سواحل خلیج فارس – روش چاههای نقطهایی)- لوله گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.