بهینه یابی بار کمانشی پانل استوانه ای مرکب لایه ای سخت شده با استفاده از الگوریتم MPSO-GA

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE12_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد مرادی

کارشناس ارشد سازه بخش مهندسی راه، ساختمان و محیط زیست دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز

علیرضا وثوقی

عضو هیئت علمی بخش مهندسی راه، ساختمان و محیط زیست دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز

علیرضا نامور

کارشناس ارشد سازه بخش مهندسی راه، ساختمان و محیط زیست دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز

چکیده

صفحات و پانل های مرکب لایه ای کاربرد زیادی در زمینه های مختلف مهندسی عمران، مکانیک و هوافضا دارند. نسبت مقاومت به وزن بالای مواد مرکب لایه ای سبب شده تا از این مواد در ساخت سازه ها بسیار استفاده شود. این مواد از ماده پایه و الیاف تشکیل می شوند. از موارد استفاده پانل های مرکب لایه ای درمهندسی میتوان به استفاده در برج های خنک کننده، مخازن ذخیره، ساخت پل ها، پروفیل های ساخته شده در پل عابر پیاده ،صنایع هوافضا وغیره اشاره نمود. در این جزء سازهای بار کمانشی و جهت الیاف حائز اهمیت است. لذا در این تحقیق بیشینه کردن بار کمانشی پانل های مرکب لایه ای با سخت کننده مورد بررسی قرارگرفته است. مدلسازی عددی به منظور یافتن بارکمانشی در نرم افزار ABAQUS انجام شده و با متصل کردن این نرم افزار با نرم افزار MATLAB قسمت بهینه یابی انجام می شود. در مسئله بهینه یابی بار کمانشی تابع هدف، جهت الیاف در پانل و سخت کننده متغیرهای طراحی و قیدهای مسئله نیز محدودیت در زاویه الیاف می باشند. برای این حل مسئله بهینه یابی از ترکیب الگوریتم ژنتیک و روش بهینه یابی ازدحام ذرات ارتقاءیافته استفاده شده است. در این تحقیق در روش ترکیبی، با ارائه راه کاری جدید مبتنی براستفاده از تجربه شخصی و تجربه گروهی ذرات که اثر این دو به طور همزمان برای ضریب اینرسی سرعت در الگوریتم ازدحام ذرات و همچنین ترکیب این الگوریتم با الگوریتم ژنتیک منجر به کار گرفته شده است.تاثیر پارامترهای مختلف همچون تعداد سخت کننده ها، شرایط مرزی، تعداد لایه های مختلف از موارد مورد بررسی می باشد.

کلیدواژه ها

الگوریتم ترکیبی ارتقاء یافته، بار کمانش، پانل مرکب لایه ای سخت شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.