امکان سنجی ادغام مدل های رقومی ارتفاعی جهانی جهت افزایش دقت محصول شیب
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE12_120
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 539
نویسندگان
دانشجوی دکتری سیستم اطلاعات مکانی، گروه مهندسی نقشه برداری، دانشکده مهندسی عمران و حمل و نقل، دانشگاه اصفهان
استادیار، گروه مهندسی نقشه برداری، دانشکده مهندسی عمران و حمل و نقل، دانشگاه اصفهان
استادیار، گروه مهندسی نقشه برداری، دانشکده مهندسی عمران و حمل و نقل، دانشگاه اصفهان
چکیده
از نقشه شیب به عنوان یکی از مهم ترین محصولات مدل های رقومی ارتفاعی (DEMs) می توان نام برد که در سال های اخیرکاربردهای وسیعی در زمینه های مختلف پژوهشی و اجرایی پیدا کرده است. بنابراین بالا بردن دقت این محصول می تواند منجر به بالا رفتن دقت کاربردهای آن شود. هدف اصلی این تحقیق امکان سنجی ادغام مدل های رقومی ارتفاعی جهانی رایگان AW3D ، ASTER و SRTM با اندازه سلول 30 متر، جهت افزایش دقت نقشه شیب می باشد که جهت تحقق این هدف دو راهکار ارائه شده است. راهکار اول، شامل ادغام در سطح محصول (تولید نقشه های شیبوسپس اجرای فرآیند ادغام) و راهکار دوم، شامل ادغام در سطح داده (ادغام مدل های رقومی ارتفاعی و سپس تولید محصول شیب) می باشد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان دهنده بهبود در دقت نقشه های شیب تولید شده بر اساس راهکارهای مذکور نسبت به دقت نقشه های شیب اولیه می باشند. از آنجایی که دقت نقشه های شیب تولید شده مطابق راهکارهای مذکور بسیار به هم نزدیک می باشد، لذا پیشنهاد میشود که جهت کاهش بار محاسباتی در فرآیند تولید محصول شیب، از راهکار دوم (ادغام در سطح داده) استفاده شود. از طرف دیگر چون مدل رقومی ارتفاعی حاصل شده از ادغام ( Fused DEM ) مطابق راهکار دوم نسبت به مدل های رقومی ارتفاعی اولیه با افزایش دقت همراه خواهد بود، این امر باعث افزایش دقت در تمام محصولات دیگر این مدل ها (شامل جهت شیب و زبری سطح) می شود. لذا تمام کاربردهای این محصولات شامل تحلیل های مختلف مکانی که در آنها داده های ارتفاعی به عنوان یک لایه اطلاعاتی نقش اساسی در نتایج نهایی ایفا می کنند، قابل اطمینان تر خواهند شد. از بین روش های ادغام ارائه شده در این تحقیق، بهترین نتایج مربوط به روش ادغام میانگین می باشد.کلیدواژه ها
ادغام مدل های رقومی ارتفاعی ، افزایش دقت محصول شیب، AW3D ، ASTER ، SRTMمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.