اثر رفتار نیمه صلب اتصال تیر به ستون در قابلیت اعتماد قاب فولادی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE12_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 663
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان دلاویز

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شر یف، تهران، ا یرا ن

مجتبی محصولی

دان شیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شر یف، تهران، ا یرا ن

همایون استکانچی

استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

چکیده

هدف از این پژوهش، ارزیابی اثر رفتار نیمه صلب اتصالات در تحلیل المان محدود و قابلیت اعتماد قاب های فولادی است. اتصال تیر به ستون در قاب های فولادی در واقعیت بصورت نیمه صلب است به ندرت فرض کاملا صلب یا کاملا مفصلی به واقعیت نزدیک می باشد. صرف نظرکردن از رفتار دقیق اتصال منجر به برآورد ناصحیح پاسخ و قابلیت اعتماد قاب های فولادی می شود. در این پژوهش، به منظور بررسی اثر رفتار نیمه صلب اتصالات در قابلیت اعتماد قاب های فولادی، دو سازه با استفاده از اجزای فیبر مدل می شوند و قابلیت اعتماد قاب با در نظرگرفتن عدم قطعیت هایموجود در بار، مقاومت، ابعاد مقاطع و پارامترهای مدل اتصال، برای دو معیار عملکردی مقاومت در زلزله طرح و گریز میان طبقه ای در زلزله بهره بردار ی، مورد بررسی قرار می گیرد. در این مدل سازی، رفتار مصالح و اتصالات نیمه صلب به صورت غیرخطی در نظر گرفته می شود. برای مدل سازی اتصال نیمه صلب از مدل چندجمله ای Frey-Morris و مدل چهارپارامتری Richard-Abbott استفاده می گردد. برای برآورد احتمال شکست و شاخص قابلیت اعتماد قاب، از نمونه گیری مونت کارلو استفاده می شود و این مقادیر برای حالت های رفتار کاملا صلب و نیمه صلب اتصالاتمقایسه می گردند. نتایج نشان می دهد که رفتار نیمه صلب اتصالات تیر به ستون تاثیر قابل توجهی بر قابلیت اعتماد قاب فولادی دارد .

کلیدواژه ها

قاب فولادی، اتصال نیمه صلب، قابلیت اعتماد، نمونه گیری مونت کارلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.