ارتباط دو سویه اولیا و مربی و تاثیر آن بر تربیت دینی، ذهنی و برنامه ریزی تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش برنامه ریزی درسی و تربیت ذهن در تربیت معلم
  • کد COI اختصاصی: NSCFU01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه حاجی زاده

دانشگاه فرهنگیان واحد زینب کبری ع

فائزه شاپورجانی

دانشگاه فرهنگیان مرکز سلمان فارسی شیراز

چکیده

در نگرش اسلامی خانواده و مدرسه دو فضای تربیتی مکمل یکدیگر هستند. به ویژه آنکه با توجه به این که والدین، براساس مبانی حقوقی پیش گفته شده، باید نقش تعیین کننده ای در ساز و کارهای طراحی و اجرایی تربیت رسمی داشته باشند. بزرگترین مسئولیت یک معلم؛ آموزش و پرورش دانش آموزانی است که به امید فراگیری دانش، حدود نیمی از روز خود را در مدرسه می گذرانند. آموزش و پرورش صحیح کودکان و نوجوانان مستلزم هماهمنگی، کوشش و تلاش متقابل بین سه ضلع خانواده ، دانش آموز و مدرسه (کادر آموزشی و معلمان) است؛ این مهم تحقق نمی یابد مگر با همیاری دوجانبه اولیا و مربیان در مکانی که آن را انجمن می خوانند. به وسیله انجمن های اولیا و مربیان رابطه متقابلی بین خانه و مدرسه ایجاد می شود. همچنین در کنار این همکاری دو جانبه اولیا و مربیان، دانش آموزان نیز مشتاق به همکاری و هماهنگی با یکدیگر در کارهای گروهی شده و نتیجه چنین وضعیتی آینده امیدوار کننده برای متربی و دیگر اعضای جامعه خواهد بود. این مقاله با روش کتابخانه ای به بررسی روش هایی پرداخته که بدین وسیله ارتباط خانه و مدرسه استحکام یابد و تربیت کودکان از جنبه های مختلف از جمله (دینی، اجتماعی، ذهنی و تحصیلی) به کامل ترین شکل ممکن انجام شود؛ تا والدین و مربیان در راستای باور به این که تاثیری یکسان در پرورش نیکوی کودک دارند، تعلیم و تربیت را در چارچوبی علمی و هدفمند، با روش هایی نوین پیگیری کنند.

کلیدواژه ها

اولیا و مربیان، برنامه ریزی تحصیلی، تربیت دینی، نظام تعلیم و تربیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.