آینده پژوهی توانمندی های گردشگری ( مطالعه ی موردی:شهرستان آذرشهر)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN06_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد رمضانپور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

یکی از مهمترین ظرفیت های یک منطقه یا کشور استفاده از پتانسیل های گردشگری می باشد که به توسعه ی اقتصادی سیاسی و فرهنگی کمک شایانی می کند توسعه ی صنعت گردشگری از نظر اقتصاددانان به عنوان سومین صنعت پردرامد بعد از نفت و خودرو سازی می باشد توانمندی گردشگری یک مکان در رشد اشتغال ، افزایش درامد و تبادلات فرهنگی نقش چشم گیری دارد دراین میان فهمیدن آینده ی یک چیز از خواسته های ذاتی و قدیمی آدمی می باشد آینده پژوهی با تشخیص فرصتها و تهدیدهای آینده، آمادگی بشر را در رویارویی با آنها افزایش دهد و به ما کمک کند تا انسان ضمن بهره گیری از فرصتهای آینده به بهترین شکل، از پیامدهای منفی تهدیدها تا حد ممکن در امان بماند. اهمیت بحث آینده نگاری در صنعت گردشگری باعث شده از برنامه ریزی مبتنی بر سناریو به عنوان ستون فقرات گردشگری یاد کنند اما باوجود مطالعاتی که اخیرا در این حوزه انجام شده است ؛ مطالعات آینده نگاری گردشگری و برنامه ریزی مبتنی بر سناریو هنوز در دوران ابتدایی رشد خود هستند ما در این مقاله سعی در ترسیم آینده ی منطقی و باورپذیر برای توانمندی های گردشگری شهرستان آذرشهر، داریم. توجه به نیازها و خواسته های گردشگران در مسافرت به یک مکان و همچنین توجه به دیدگاه ها و نظرات آنها، در آینده پژوهی و ساماندهی گردشگری در یک مکان و طراحی زیر ساخت های مرتب با گردشگری، از اهمیت خاصی برخوردار است در واقع زیرساخت ها از پیشران های اصلی توسعه ی گردشگری می باشد در این بین به تعدادی از پیشران های توسعه ی گردشگری شهر آذرشهر از جمله : تاسیسات زیر بنایی، اداب و رسوم ، امنیت ، خدمات رفاهی، اقلیم ، جاذبه های طبیعی و انسانی و اثار باستانی نیز اشاره شده است . این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از روش اسنادی(کتابخانه ای) بهره می گیرد و از نظر ماهیت توصیفی و اکتشافی می باشد و در نهایت پیشنهاداتی برای توسعه گردشگری آذرشهر بیان شده است.

کلیدواژه ها

آینده پژوهی ، پیشران های توسعه ی گردشگری ، راه کار های توسعه ی گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.