اولویت بندی پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی جانمایی و طراحی واحدهای صنعتی در اطراف شهرهای صنعتی با بکارگیری از روش تحلیل سلسله مراتبی AHP

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN06_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه هرسج

استادیار دانشگاه آزادا اسلامی واحد نور

سهیل رستگارپور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزادا اسلامی واحد نور

چکیده

برای سنجش موفقیت و یا عدم موفقیت شهرکهای صنعتی،می بایست به فاکتورهای زیست محیطی و اقتصادی و اجتماعی اهمیت بسیار داده شود چراکه که از مهم ترین عوامل مورد بررسی برای ارزیابی مکان احداث یک شهرک می باشند. لذا در این پژوهش اهمیت پرداختن به اولویت بندی پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی جانمایی و طراحی واحدهای صنعتی در اطراف شهرهای صنعتی دوچندان می گردد. در این مطالعه ابتدا با مطالعه کتابخانه ای و کارهای انجام شده دیگران به شناسایی و ارزیابی پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی جانمایی و طراحی واحدهای صنعتی در اطراف شهرهای صنعتی پرداخته می شود. سپس با بکارگیری از روش تحلیل سلسله مراتبی AHP به اولویت بندی این پیامدها پرداخته می شود. در این راستا با تعیین یک جامعه آماری با استفاده از فرمول کوکران (حداقل 100 نفر از کارشناسان اهل فن این حوزه)، به توزیع پرسشنامه های تهیه شده به روش AHP بین این جامعه آماری پرداخته می شود. در این راستا از نرم افزارهای آماری در صورت لزوم استفاده می شود. به نظر میرسد با اعمال ضوابط علمی و زیستمحیطی با رعایت قواعد خاص، می توان محل مناسبی برای احداث واحدهای صنعتی جدید پیشنهاد کرد. با استفاده از روشهای تحلیل مکانی و سیستم اطلاعات جغرافیایی میتوان مناسبترین مکان را برای ایجاد واحدهای صنعتی در محدوده مورد مطالعه مشخص کرد. جانمایی و طراحی واحدهای صنعتی در اطراف شهرهای صنعتی، پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی بسیاری را دارا می باشند.

کلیدواژه ها

پیامدهای اجتماعی، پیامدهای اقتصادی، پیامدهای زیست محیطی، جانمایی و طراحی واحدهای صنعتی، روش تحلیل سلسله مراتبی(AHP)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.