بررسی نقش حضرت خدیجه در حفظ و نشر اسلام

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: جشنواره ملی بانوی هزاره اسلام (بزرگداشت حضرت خدیجه)
  • کد COI اختصاصی: BANNOOF01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا وزینی راغب

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

هدف مقاله ی حاضر، بررسی نقش و اثر گذاری حضرت خدیجه (س) در حفظ و نشر دین اسلام می باشد کهبه مرور و تحلیل نقش ایشان پرداخته شده است. روش به کار رفته در این مقاله، روش کتابخانه ای است کهاطلاعات موجود در آن با استناد به کتب، منابع معتبر و پایگاه های اطلاع رسانی گردآوری شده است. یافته هایبه دست آمده نشان می دهند که حضرت خدیجه (س) با برخورداری از خصائص نیکو از جمله داشتن ایماناستوار، بخشش اموال خود در راه خدا، همسری همیشه همراه و خردمند، صبر و استقامت در مواجه بامشکلات و سختی ها و نیز تربیت دو الگوی انسانی با تراز های برتر اسلامی یعنی وصی نبی اکرم (ص)، امامعلی (ع) و بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س)، توانست نقش آفرینی برجسته ای در شکوفایی و رشد دیناسلام داشته باشد. وی با حمایت های مادی و معنوی بسیاری که در جهت ترویج و پایداری کامل ترین وآخرین دین الهی انجام داد، همواره به عنوان یار و مونس همیشه همراه برای پیامبر محسوب می شد و علاوه براینکه پشتوانه ی محکمی برای تسلی خاطر و دلگرمی نبی اکرم (ص) بود، یاری رسان و قوت قلبی برایمسلمانان شناخته می شد از این رو به ایشان لقب امّ المومنین داده شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آناست که اگر بانوان مسلمان به خصوص بانوان ایران اسلامی به الگو برداری از خصائص نیک و اقتداء به ایشانمی توانند نماد بزرگ بانوی ایران اسلامی را به دنیای امروز که محتاج شناختن آن است، نمایان سازند و با الگوبرداری از اوصاف و فضایل نیک ایشان، نقش آفرینی روشن و موثری در توسعه و تحقق آرمان های نظامجمهوری اسلامی داشته باشند.

کلیدواژه ها

حضرت خدیجه (س)، اسلام، پیامبر(ص)، مسلمانان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.