ارزهای دیجیتال
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین حسابداری، مدیریت و علوم انسانی در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: MANACC05_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 846
نویسندگان
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، موسسه غیرانتفاعی مقدس اردبیلی
گروه مدیریت واحد گرمی دانشگاه ازاد اسلامی گرمی ایران
چکیده
ارزهای رسمی مثل ریال، دلار یا یورو توسط بانک مرکزی هر کشورمنتشر می شود. بانک مرکزی باید مقاری شیء باارزش نظیر طلا را به عنوان پشتوانه این پول منتشر شده در اختیار داشته باشد.اما ارز دیجیتال این گونه نیست و بیشتر آنها بدون هر نوع پشتوانه فیزیکی منتشرمی شوند.البته استثنائاتی نیز در این میان وجود دارد.برای نمونه ارز دیجیتال «وان گرم» که توسط یک استارتاپ اماراتی عرضه شده ومنطبق با قوانین شرعیت اسلامی است، دارای پشتوانه طلا است. دومین تفاوت پول معمولی با ارز دیجیتال چیست؟ این تفاوت به ساختار تراکنش آنها مربوط می شود.در تراکنش های آنلاین بین دو نفر، معمولاً یک واسطه مانند بانک وجود دارد که بر آن نظارت می کند. اما نقل وانتقال ارز دیجیتال بین دو نفر به صورت همتا به همتا P2P صورت می گیرد. به جای وجود یکنهاد واسطه مرکزی مثل بانک درستی تراکنش درارز دیجیتال توسط شبکه ای ازکاربران که بر روی شبکه بلاکچین حضور دارند تایید می شود.ارز دیجیتال تفاوت هایی اساسی با پول رسمی دارد. بازگشت ناپذیری تراکنش های ارز دیجیتال سومین تفاوت است در حالت عادی و درخریدهای آنلاین، در صورت بروز مشکل و یا اعتراض پرداخت کننده، امکان پیگیری و کنسل کردن تراکنش وجود دارد.اما تراکنش در ارزهای دیجیتال قدری متفاوت است. بگذارید با یک مثال این موضوع را برای شما روشن کنیم. فرض کنید شما باارز دیجیتال یک خرید اینترنتی از یک فروشگاه ورزشی انجام داده اید. رسید تراکنش شما و مبلغ انتقال داده شده موجوداست. در صورت پشیمان شدن و کنسل نمودن این خرید، فروشگاه می تواند مبلغ تراکنش را به شما بازگرداند اما ارسال یک تراکنش به آدرس اشتباه به این معنا است که آن پول برای همیشه از دست رفته است، مگر آنکه صاحب آن آدرس آدم با وجدانی باشد و پول را به شما برگرداند. بدتراز ان ارسال به آدرسی است که صاحبی ندارد. در این صورت آن تراکنش از بین رفته و پول شما هیچ وقت به شما باز نمی گردد. حفظ هویت کاربر محفوظ می ماند.البته هر از گاهی اخباری در زمینه احتمال شناسایی هویت کاربران در این فضا نیز منتشر می شود همچنین کارمزد تراکنش های ارز دیجیتال پایین تراز شیوه معمول بوده ویا حتی گاهی برای صفر است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.