بررسی تاثیر جهت گیری های کارآفرینی، بازار و مدیریت دانش بر خلق مزیت رقابتی پایدار با تاکید بر نقش میانجی تولیدات پاک (مورد مطالعه: شرکت های کوچک و متوسط صنایع غذایی استان قزوین)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت،اقتصاد،حسابداری و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: ICMEAB06_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا امین خاکی

استادیار گروه اقتصاد دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

سیده فاطمه آصف الحسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بیمه دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

هدف اصلی این تحقیق تعیین تأثیر جهت گیری های کارآفرینی، بازار و مدیریت دانش بر خلق مزیت رقابتی پایدار با تاکید بر نقش میانجی تولیدات پاک است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع همبستگی و توصیفی است. همچنین می توان این تحقیق رااز نظر هدف در گروه تحقیقات کاربردی دانست. در این تحقیق به منظور سنجش متغیر های تحقیق در بخش میدانی از ابزارپرسشنامه استفاده شده. این پرسشنامه ها در قالب طیف لیکرت ارائه می شود. در این تحقیق از آمار استنباطی و توصیفی استفادهشده است. در بخش آمار توصیفی از نرم افزار SPSS و به منظور انجام تجزیه و تحلیل های مورد نظر و تایید یا رد فرضیه هایتحقیق از نرم افزارهای smartPLS استفاده شده است. در تعیین روایی پرسشنامه، تأکید پژوهشگر بیشتر به روایی محتوایی و سازهبوده است. برای تعیین پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ در نرم افزار SPSS استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق راشرکت های کوچک و متوسط صنایع غذایی استان قزوین تشکیل می دهند. که به نمایندگی هر شرکت مدیران ارشد آن جهت تکمیلپرسشنامه استفاده شده است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 138 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری در این پژوهش، بهصورت تصادفی ساده بود. در تحلیل نتایج تحقیق با توجه به ضرایب مسیر، پنج فرضیه تحقیق مورد تایید قرار گرفت و دو فرضیه ردشدند. نتایج نشان می دهد جهت گیری های کارآفرینی و بازار تاثیر مثبت و معنی داری بر خلق مزیت رقابتی پایدار دارند و تولیداتپاک می تواند در این رابطه نقش میانجی داشته باشد. اما تاثیر جهت گیری مدیریت دانش بر مزیت رقابتی پایدار از نظر آماری معنیدار نیست. بنابراین شرکت های کوچک و متوسط صنایع غذایی می توانند با گرایش کارآفرینانه و بازار گرایی و توأم با تولیداتمنطبق با حفظ محیط زیست ضمن بهبود عملکرد خود مزیت رقابتی پایدار خلق نمایند.

کلیدواژه ها

جهت گیری کارآفرینی، جهت گیری بازار، جهت گیری مدیریت دانش، مزیت رقابتی پایدار، تولیدات پاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.