مروری بر الگوریتم های مسیریابی Multi patch در شبکه های MANET ، VANET و WSN

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مکاترونیک در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ECMM03_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید قربانی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کامپیوتر، موسسه آموزش عالی مقدس اردبیلی

آیدین مولازاده

گروه صنعتی ملی، تهران، ایران

سعید کریم زاده

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

عباس میرزائی

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

چکیده

شبکه های MANET با توجه به اینکه نیاز به زیرساخت و مدیریت مرکزی خاصی ندارد و به دلیل راه اندازی سریع و آسان با هزینه کمتر رشد چشمگیری و قابل ملاحظه ای داشته است. در MANET به جهت اینکه گره ها دائما در حال حرکت بوده و متغییر می باشند زیرساخت ثابتی وجود ندارد و هرکدام از گره ها می توانندخود را سازماندهی نموده و عمل مسیریابی را انجام دهند. در این نوع شبکه هر کدام از گره ها همانند یک روتریا مسیریاب عمل نموده و پس از یافتن بهترین مسیر عمل ارسال و دریافت اطلاعات از گره منبع به گره مقصد صورت می پذیرد. به دلیل اینکه مشکلات بسیار زیادی در مسیریابی تک مسیری از جمله مسئله شکسته شدن لینک و یا خرابی مسیر به دلیل از بین رفتن گره و نهایتاً از بین رفتن بسته ، امنیت ، تعادل بار ، مصرف انرژی ومیزان تحمل خطا وجود دارد ، مسیریابی چند مسیری یا Multipatch مورد توجه قرار گرفته و الگوریتم های بسیاری نیز در این زمینه ارائه شده است. در این مقاله مروری بر چند الگوریتم که مسیریابی Multi Patch را در شبکه های MANET برای رفع مشکلات فوق فراهم کرده است را مورد بررسی قرار می دهیم تا مخاطبات درک بهتری از مسئله داشته باشند. در آخر یک مقایسه ای از الگوریتم های مطرح شده را ارائه کرده و در بخش نتیجه گیری پیشنهادانی را برای کارهای تحقیقاتی آینده ارائه خواهیم کرد.

کلیدواژه ها

مسیریابی ، تحمل خطا ، Multi Patch ، AODV ، AOMDV ، DSR ، FD-AOMDV ،SE-AOMDV

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.