بررسی ویژگیهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی مناطق حاشیه نشین در ارومیه
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM03_397
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 806
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
چکیده
پدیده حاشیه نشینی و یا سکونت های غیر رسمی به عبارت دیگر زندگی حاشـیه ای از جملـه پدیـده هـای مهـم اجتماعی است که در اثر مهاجرت خانواده های روستایی به شهرها در طی چندین دهه ی اخیر به وقوع پیوسته اسـت در واقع حاشیه نشینی از پیامدهای توسعه ی نامتوازن و نامنظم در نظام شهرنشینی است. با نگاهی به روند نرخ رشـد شهرنشینی در کشورهای جهان به خصوص در شهرهای بزرگ و صنعتیِ کشورهای در حال توسعه میتوان پـی بـرد که نرخ رشد شهرنشینی رو به فزونی دارد.نرخ رشد شهرنشینی در این شهرها بیش از نرخ رشد طبیعی آنهاست و این خـود نشـان دهنـده مهـاجرت هـایی است که در طی سالهای اخیر به شهرها صورت گرفته و باعث افزایش جمعیت این شهرها شده است.از نقطه نظر مدیریت شهری سکونت گاه های غیررسمی معضلی کاملا جدیاند که سرمایه گذاریهای انجـام شـده در شهر را به هدر داده و چهره ای زشت به شهر بخشیده و موجب نارضایتی ساکنان شهر شده اند. عدم توجه به آنهـا تمام ارکان زیربنایی و خدمات شهری را به چالش می کشد. یافتن راه هایی برای حل این مشـکل دغدغـه متولیـان و مدیران شهرها به فراخورد فرهنگ و ارزشهای بومی و منطقه ای بوده است در این میان، شهرهای کشـور ایـران و بـه طور اخص شهر ارومیه با موقعیت سیاسی و کشاورزی و با جاذبه های تاریخی و کردشگری در شمال غـرب کشـور می باشد به طوریکه در صورت عضویت کشور ترکیه در اتحادیه اروپا مرزهای کشور را با قاره ی اروپا پیوند خواهـد داد. که در سالهای اخیر به دلیل درصد بالای مهاجرت پذیری سبب ایجاد و بـه تبـع آن توسـعه سـکونت گـاه هـای غیررسمی و در حاشیه این شهر شده است و لذا این چشم انداز نامطلوب و اهمیت رفع این معضل که تمامیت شـهر را با مشکل روبرو ساخته است و چندان می نماید از این رو در ابتـدا بـه معرفـی و بررسـی و شناسـایی محـلات و سکونت گاه های غیررسمی در شهر ارومیه پرداخته و بعد معرفی آن تحلیل و ارائه راهکارهـا جهـت رفـع معضـل از مباحث مورد بحث بوده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.