مبانی دسترسی به شهر هوشمند
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM03_349
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 527
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
استادیار گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، عضو هیات علمی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
چکیده
در قرن حاضر که علم هر روز از روز قبل پیشرفته تر می شود نوع نگرش انسان هم به مقتضای همین پیشرفت تغییر می کند و نیاز ها ، خواسته ها به ابعادی دیگر ممکن است تبدیل شوند. این پیشرفت سبب می شود که در تمامی معیار ها و مولفه های زندگی ما دگرگونگی هایی را مشاهده کنیم که شهر یکی از همین مولفه ها می باشد. استفاده از علم نوین در شهر بدون شک می تواند بر نحوه ی توسعه شهر ها و الگو های سازنده آتی شهر کمک کند، به همین دلیل است که امروزه موضوعات شهر هوشمند به یکی از اصلی ترین بحث های مورد نظر شهرسازان و معماران شهری شده است. وقتی از هوشمند سازی شهری حرف می زنیم در واقع به این موضوع اشاره می کنیم که تمامی اجزای سیستم شهری به نحوی از نوعی هوش مصنوعی با سیستمی هوشمند که مجهز به امکانات پیشرفته است بهره مند شده، تا میزان سهولت و رفاه انسان های شهر را برای دسترسی راحت تر به امکانات شهری فراهم آورد. مسئله هوشمند سازی شهری امروزه در کشورهای پیشرفته جهان یک رویکرد مهم و اساسی می باشد که همایش ها و رویداد های مهمی را در راستای اهداف همین اصل برگذار می کنند که نتیجه همین برنامه ها باعث می شود که فرایند و تکنیک های جدیدی بدست آید. از آنجایی که دنیای دیجیتال و کامپیوتر هر روز در تصمیم گیری ها و نقش آن ها در فعالیت های انسان بیشتر می شود بس بدون شک در شهر هم رخنه خواهد کرد همانطور که اکنون همچین چیزی را در شهرهای کشور هایی چون اندونزی، هلند، نروژ، ایالات متحده آمریکا می بینیم. اگر نگاه ما برای توسعه شهرها رو به آینده باشد باید زیر ساخت ها و بستر لازم برای آینده را نیز فراهم کنیم یعنی برای هوشمند سازی شهر ما باید ابعاد مختلف این توسعه شهر را در نظر بگیریم، لذا استفاده از شاخص ها و رویکرد های متناسب می تواند کمک شایانی در راستای نیل ما به این اهداف بکند. از همین رو با تحلیل و بررسی خصوصیات و شاخصه های اصلی شهر هوشمند و رویکرد های آن و تجارب شهرهای روز دنیا اطلاعات جامعی را نسبت به مبانی شهر هوشمند بدست می آوریم.کلیدواژه ها
شهرهوشمند ، هوشمندسازی ، توسعه هوشمندمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.