مرکز نگهداری و شکوفایی کودکان بی سرپرست با رویکرد تاثیر فضابر کودکان با بهره گیری از تکنیک نحو فضا (space syntax)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM03_319
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 618
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه معماری، دانشگاه پیام گلپایگان، اصفهان، ایران
کارشناس ارشد معماری، دانشگاه پیام گلپایگان، اصفهان، ایران
چکیده
امروزه کارشناسان با درک و شناخت اهميت پرورش کودکان به طراحی فضاهایی پرداخته اند که خلاقیت و اصول رفتاری و اخلاقی را از همان دوران کودکی رشد می دهند. با توجه به اینکه دوران پیش از دبستان دوران کوتاهی است که در شکل گیری شخصیت کودک موثر است، بسیاری از متخصصان بر نقش و اهمیت فضاهای کالبدی مناسب مرکز نگهداری از کودکان بی سرپرست در رشد، خلاقیت، امنیت و به حداقل رساندن شرایط خطرزایی و همچنین فراهم نمودن محیطی سالم برای تعامل کودکان با یکدیگر تاکید دارند. هدف این مقاله بررسی و تبیین عوامل تاثیرگذار فضای کالبدی بر تعاملات کودکان در راستای رشد عاطفی و روانی و جسمی آنها می باشد. با شناخت این عوامل میتوان مرکز را به گونه ای طراحی کرد که کودکان بتوانند به رشد شخصیتی و روانی بالا دست یابند. پژوهش حاضر به منظور بررسی و دستیابی به این موضوع به تحلیل و مقایسه ساختار فضایی و الگوی چیدمان فضای معماری مراکز نگهداری از کودکان در پنج نمونه موردی می پردازد، و در این خصوص از تکنیک چیدمان فضا استفاده می کند و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار دپمپ ۱ استفاده می شود و پارامترهایی چون عمق میدان، اتصال، دید، ویژگی های فیزیکی فضاها و... مورد بررسی قرار گرفته اند. در نهایت پس از آنالیز نموهای موردی به الگوی ثابت جهت طراحی و الگوی چیدمان فضایی دست خواهیم یافت.کلیدواژه ها
فضای کالبدی، رشد کودک، تعامل کودک، روانشناسی، چیدمان فضامقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.