بررسی ریخت شناسی ، فضایی حیاط باغ مقبره در معماری ایران با استفاده از تکنیک نحو فضا (نمونه موردی:ارامگاه شاه نعمت االله ولی ماهان )
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM03_270
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 708
نویسندگان
پژوهشگرکارشناسی ارشد معماری،گروه معماری ، واحدکرمان،دانشگاه ازاد اسلامی ،کرمان ،ایران
عضو هیئت علمی ،گروه معماری ، واحد زرند،دانشگاه ازاد اسلامی ،کرمان ،ایران
چکیده
حیاط مرکزی یکی از الگوهای سنتی معماری ما جایگاه خوبی در معماری گذشته ما داشته است . حیاط مرکزی تها فضای بازدر خانه های درون گرا می باشد با توجه به مطالعات انجام شده حیاط مرکزی نقش موثری را در چیدمان فضایی معماری ارامگاهی به وجود اورده است . بنای ارامگاه شاه نعمت االله ولی با داشتن 4 حیاط های(صحن ) متعددشباهت ها و تفاوت های فضایی خاصی را دارا می باشد. که نحو ارتباط و دسترسی فضاها در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفت است . هدف پژوهش حاضر بررسی نقش حیاط در چیدمان فضایی ارامگاه شاه نعمت االله ولی و تاثیر حیاط در شکل گیری فضا های مجموعه و تعیین میدان دید و عمق فضایی هر کدام از حیاط های مجموعه می باشد . روش به کار گرفته شده در این پژوهش کاربردی یوده و از نظر ماهیت از نوع توصیفی – تحلیلی بوده است . روش جمع اوری اطلاعات از نوع کتابخانه ایی ، مشاهده مستقیم از فضاهای مجموعه و روش شبیه سازی رایانه ایی به کمک نرم افزار space syntaxبوده است . به این صورت که پلان های ارامگاه در نرم افزار Depth mapشبیه سازی شدو با استفاده از نمودار های توجهی با استفاده از نرم افزار.A graph به تحلیل نحو چیدمان فضای ارامگاهی پرداخته شد. نتایج به دست امده از تحقیق به این صورت می باشد که نسبت حیاط به توده در مجموعه ارامگاهی شاه نعمت االله ولی بیشتر می باشد که باعث ارتباط بیشتر فضایی در مجموعه ارامگاه می شود وبا توجه به کاوش های انجام شده و تحلیل پلانهای ارامگاه ، حیاط در ارتباط فضایی ارامگاه مذکور نقش موثری را دارامی باشد .کلیدواژه ها
تجزیه و تحلیل ،حیاط مرکزی ،تکنیک نحو فضا ،ارامگاه شاه نعمت االله ولیمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.