بررسی معماری در بیانات رهبران انقلاب اسلامی ایران و شیوه ظهور آن در قوانین،دانشگاه ها و فضای حرفه ای طراحی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM03_237
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 505
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی معماری اسلامی،دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)
چکیده
پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1531 ، تحولات بنیادی و اعتقادی عمیقی را ایجاد کرد که بر روی زوایای مختلف جامعه از سیاسی و اقتصادی گرفته تا اجتماعی و فرهنگی تاثیر گذاشت. برخلاف پیروزی انقلاب در سال پنجاه و هفت ،انقلاب در معماری هنوز صورت نگرفته است و ما هنوز در مرحله ی آغاز فعالیت های انقلابی به سر می بریم.حجت،1511 در این مقاله سعی بر آن شده تا ویژگی های معماری مطلوب در بیانات رهبران انقلاب اسلامی ایران تبیین شود و سپس شیوه ظهور این ویژگی ها در قوانین،دانشگاه ها و فضای حرفه ای طراحی بررسی و میزان اجرا شدن آن تحلیل و آسیب شناسی شود. نوع تحقیق توسعه ای-کاربردی و روش تحقیق تحلیل محتوا می باشد. بدین منظور منابع و اسناد کتابخانه ای مرتبط با موضوع و هم چنین شعارها و سخنرانی های امام خمینی ره و مقام معظم رهبری از سال 1531تا )1533از آغاز انقلاب تا کنون) گردآوری شد که با بررسی و تحلیل منابع به دست آمده ،ویژگی ها و شاخصه های معماری مطلوب در 51اصل مهم استخراج گردیده است. جهت بررسی شاخص ها در دانشگاه ها و فضای حرفه ای طراحی از روش مشاهده مشارکتی استفاده شده است.به علت محدودیت های پروژه، مولفه های مقاله فقط در سطح شهر مشهد و در بازه ی زمانی پنج سال اخیر بررسی شده است.یافته ها حاکی ازآن است که عواملی مانند سرفصل دروس و محتوای آموزشی و منابع درسی در دانشگاه ها و سود محوری،انبوه سازی،غرب زدگی و تقلید،عدم خودباوری،خودنمایی،سلیقه فردی و دشواری راه در فضای حرفه ای طراحی تاخیر در وصول به اهداف مورد نظر را باعث می شوند.کلیدواژه ها
رهبران،معماری،قوانین،دانشگاه ها ،فضای حرفه ای طراحیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.