اثر شکل هندسی و صلبیت دیوار مخازن بتنی زمینی بر تلاطم سطح مایع

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM03_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 762
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فربد امیدتبریزی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیر کبیر

معین الدین سالاری

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیر کبیر

فرزاد حاتمی برق

عضو هیئت علمی و استادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر

کورش شاهوردیانی

عضو هیئت علمی و استادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

مخازن زمینی ازجمله پرکاربردترین سازه های عمرانی هستند. این مخازن با اشکال هندسی گوناگون ساخته می شوند و به منظور ذخیره سازی آب، مواد نفتی، مواد سمی و غیره مورد استفاده قرار میگیرند. از طرف دیگر برخی مخازن جهت ذخیره سازی آب مورد نیاز در مواقع ضروری ساخته میشوند. این موارد باعث شده که این سازه ها در گروه سازه های پراهمیت قرار گیرد که حتی پس از زلزله هایی با بزرگای زیاد باید سالم مانده و آماده بهره برداری باشند. یکی از پاسخهای بسیار مهم مخازن در برابر بارهای خارجی که طی سالها بسیار مورد توجه محققین قرارگرفته است، تلاطم سطحی مایع درون مخزن است. این پاسخ علاوه بر اینکه میتواند باعث خروج مایع در مخازن بدون سقف شود، باعث ایجاد تنش در سقف مخازن مسقف شده و از طرف دیگر به میزان قابل توجهی تنش های به وجود آمده در دیوار مخازن را افزایش میدهد. در این مقاله اثر شکل هندسی مخازن از دو نوع مستطیلی و استوانه ای و همچنین اثر صلبیت دیوار مخازن بر ارتفاع موج سطحی مایع با استفاده از نرم افزار اجزای محدود ABAQUS موردمطالعه قرارگرفته است.

کلیدواژه ها

مخزن زمینی، اسلاشینگ، اندرکنش سیال و سازه، روش ALE، ABAQUS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.