مطالعه آزمایشگاهی رفتار اتصال صلب جوشی تیر به ستون قوطی در رویداد خرابی پیشرونده

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM03_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش زلزله ، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی شیراز،

محمدعلی هادیانفرد

دانشیار دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی شیراز،

فاطمه جمالی پاقلعه

دانشجوی دکتری عمران گرایش زلزله، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی شیراز،

چکیده

در سالهای اخیر خرابی برخی از ساختمانها در اثر پدیده ای تحت عنوان خرابی پیشرونده، توجه محققان زیادی را به این مسئله جلب کرده است. خرابی پیشرونده با خرابی در قسمتی از سازه شروع شده و این خرابی ادامه می یابد و منجر به خرابی قسمتی از سازه و حتی در مواردی خرابی کل سازه میشود. شروع خرابی پیشرونده می تواند در اثر خرابی در هر عضوی از سازه باشد، ا ما آنچه اغلب اتفاق میافتد، خرابی در ستون میباشد، بنابراین در این پژوهش خرابی پیشرونده در اثر انهدام در ستون بررسی شده است. در سالهای اخیر استفاده از سازه های فولادی گسترش زیادی پیدا کرده است. در سازه های فولادی سیستم قاب خمشی به علت ایجاد یک فضای باز و بدون مانع سیستم مورد علاقه طراحان میباشد. در سیستم قاب خمشی اتصالات از نوع اتصالات گیردار میباشن د، بنابراین بررسی این اتصالات در این سیستم از اهمیت ویژه ای برخوردار میباشد. همچنین در سازه های فولادی ستون قوطی به علت مزایای این ستون کاربرد گسترده ای دارد. آنچه در این پژوهش مورد بررسی قرار میگیرد، اتصال صلب تیر ɪ شکل به ستون قوطی با استفاده از ورق بالا و پایین و ورق جان به صورت دوبل و تک، و مقایسه بین این دو اتصال تحت رویداد حذف ستون میباشد . نتایج آزمایشات حاکی از عملکرد مناسب این دو اتصال در برابر رویداد حذف ستون میباشد .

کلیدواژه ها

خرابی پیشرونده، رویداد حذف ستون، اتصالات صلب، اتصال با ورق بالا و پایین و ورق جان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.