مطالعه اثر مشخصات هندسی اتصال تیر با مقطع کاهش یافته بر روی رفتار این اتصال در درجه حرارت بالا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM03_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تورج شبانیان بروجنی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

سعید پیروزبخت

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

چکیده

براساس مطالعات مختلف انجام شده بر روی پایداری سازه های مختلف، مشخص شده است که اتصالات اعضای اصلی سازه های قابی نظیر اتصالات تیر به ستون، نقش مهمی در پایداری موضعی و کلی سازه ایفا میکنند. از طرفی دیگر به دلیل خسارات جانی و مالی فراوانی که در اثر خرابی سازه ها به واسطه وقوع آتش سوزی های ایجاد شده به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و یا در اثر وقوع زلزله، تاکنون برجا مانده است و همچنین به دلیل کاهش مقاومت شدید سازه های فولادی در درجه حرارتهای بالا، لازم است تا رفتار اتصالات فولادی به عنوان یکی از عوامل بسیار مهم در حفظ پایداری سازه های فولادی تحت اثر آتش سوزی به دقت مورد بررسی قرارگیرد. یکی از انواع اتصالات خمشی فولادی که پس از زلزله ی نورتریج، در آیین نامه های معتبر بین المللی مورد تایید قرارگرفت، اتصال تیر با مقطع کاهش یافته است. در این اتصال بخشی از بال یا یا جان تیر در نزدیکی محل اتصال حذف شده تا مفصل پلاستیک در این ناحیه تشکیل شود. جزئیات هندسی این ناحیه برش خورده بر روی رفتار کلی اتصال اثر قابل توجهی دارد. بدین منظور در این تحقیق و با استفاده از مدلسازی عددی به روش اجزامحدود در محیط نرمافزار ABACUS، اثرات هندسه ناحیه ی کاهش یافته اتصال بر روی نحوه ی رفتار و تنشهای ایجادشده در اجزای تشکیل دهنده ی اتصال در درجه حرارتهای بالای ناشی از آتش سوزی، مطالعه شده است.

کلیدواژه ها

اتصال تیر بامقطع کاهش یافته، اثر آتش سوزی، تحلیل عددی، روش اجزا محدود، نرم افزار ABAQUS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.