تشریح روش جت گروتینگ و بررسی نقش آن در مقاومت، شکل پذیری و نفوذپذیری خاک
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM03_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 639
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد , مدیریت ساخت , واحد یزد , دانشگاه آزاد اسلامی یزد ,ایران
استادیار , گروه عمران , واحد یزد , دانشگاه آزاداسلامی یزد , ایران
چکیده
یکی ا ز روش های ن وین و مبتنی ب ر تزریق، روش جت گروتینگ است. ا ین روش یکی ا ز شیوه های پایدارسازی و افزایش مقاومت و توان باربری خاک به صورت درجا می باشد. تکنیک جت گروتینگ اولین بار در ژاپن مورد استفاده قرار گرفت. ایده برش بوسیله جت آب با فشار بالا در اوایل دهه ۷۰ میلادی برای استفاده در معادن زغال سنگ ایالات متحده و همچنین بریتانیا مطرح شد و پس از آن در اواسط این دهه ژاپنی ها )برادران یاماکادو در سال ۱۹۶۵ ( از این روش نه فقط برای برش و فرسایش خاک بلکه برای تزریق سیمان نیز استفاده کردند . در روش اجرای جت گروتینگ پس از حفاری گمانه تا عمق مورد نظر، دوغاب تزریق، بهمراه آب و هوای فشرده تحت فشار بسیار زیاد )بین ۲۵۰ تا ۷۰۰ بار( و با سرعت بیش از یکصد متر بر ثانیه از نازل انتهای میله حفاری خارج شده و همزمان با دوران میله حفاری، خاک اطراف محل خروج مخلوط تخریب گشته و با آن آمیخته می شود. این عملکرد باع ث ایجاد ستونی با مقاومت بالا از جنس خاک سیمانته شده می گردد . در این تحقیق ابتدا به ذکر مقدمه، یکسری تعاریف از جت گروتینگ و روش های اجرای آنپرداخته گردیده و به بررسی یافته ها پرداخته شده است. سپس با توجه ب ه مطالب ارائه شده و آزمون های انجا م شده بر روی ستون های ایجاد شده با روش جت گروتینگ، نشان داده خواهد شد که عملیات تزریق با فشار بسیار بالا، باعث افزایش خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خاک ا ز جمله مقاومت فشاری تک محوری، چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی گردیده است.کلیدواژه ها
مقاومت فشاری خاک – نفوذپذیری – بهسازی خاک – زاویه اصطکاک – تزریق با فشار با لامقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.