تجزیه و تحلیل درس آموخته های مدیریت ایمنی در کارگاه های تونل توحید ونیایش و ارایه الگوی مناسب جهت بهبود مدیریت ایمنی با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM03_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد عسگری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،تهران، ایران

مجتبی حسین علیپور

استادیار، عضو هئیت علمی دانشکده معماری شهرسازی ، دانشگاه شهید بهشتی،تهران ، ایران.

مجید صافحیان

استادیار، دانشکده مهندسی عمران معماری هنر ، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم وتحقیقات ،تهران ، ایران.

چکیده

امروزه افزایش آگاهی در زمینه احداث تونل، منجر به بهبود شرایط کاری در کارگاه های زیرزمینی شده است؛ به طوریکه آمار حوادث مرگبار و خطرناک به طور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کرده است.در این میان تحقیقات مختلفی به منظور کاهش تلفات جانی و مالی انجام شده است که مستلزم شناخت فاکتورهای موثر در افزایش ایمنی تونل و رعایت آن توسط کارگران خواهد بود؛ در تحقیق پیش رو، به شناخت این فاکتورها و مسائل مربوط به آن پرداخته می شود و در این راستا سعی میگردد با پخش پرسش نامه در دو تونل (توحید و نیایش) به جمع آوری نظر افراد پرداخت، سپس با ساخت مدل های ساختاری در نرم افزار لیزرل به تحقیق پیرامون این مطلب پرداخته می شود که تا چه حد مسائل و نکات فنی در تونل اجرایی شده است و آیا کارگران از ایمنی کافی برخوردار بوده اندو یا اینکه عدم آگاهی کارگران و یا نبودن نکات فنی منجر به مرگ و یا صدمات جانی شده است. در نهایت با شناخت فاکتورهای موجود و نتیجه گیری پیرامون این مسائل مشخص شده است که نبودن تهویه کافی در تونل نیایش و همین طور رعایت نکردن نکات فنی در رابطه با تابلوهای برق منجر به فوت کارگران شده است. همچنین نتایج تحقیق نشان داده است که تجهیزات ایمنی در رابطه با محیط کار و آموزش های ابتدایی به کارگران داده شده است، اما متاسفانه برخی مواقع دوره های اموزشی به مقدار کافی نبوده است و یا لباس ها و تجهیزات ایمنی به تعداد مناسب یا متناسب با محل کار نبوده است که گاها منجر به ایجاد صدمه به کارگران شده است. مدل های ساختار عاملی ساخته شده در نرم افزار لیزرل هم گویای این مهم می باشد که گاها بین فاکتورهای ایمنی در محیط کارگاه اجرا نشده است که همین مسائل منجر به فوت افراد گردیده است.

کلیدواژه ها

ایمنی، تونل توحید و نیایش، لیزرل، تحلیل عاملی، حوادث

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.