بررسی راهکارهای کنترل و کاهش جرم ایراد ضرب و جرح عمدی در نیروهای مسلح

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
  • کد COI اختصاصی: LPCONF01_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 909
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان هدایتی چنانی

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

چکیده

حقوق انظباطی پادگانی، تابع قوانین و مقررات کیفری مخصوصی است که از آن به حقوق جزای نظامی تعبیر می شود. اما آسیب شناسی دایره ی وسیعی دارد و از منظرهای مختلفی می تواند بررسی شود. در کشور ایران، قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب 1382/10/9 عمده ترین منبع حقوق جزای نظامی می باشد. در قانون جدید آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 با آخرین اصلاحات و الحاقات، تدابیر مناسبی در خصوص کاهش جمعیت کیفری زندان ها اندیشیده که از جمله مهمترین آنها می توان به پیش بینی نهادی تحت عنوان نظارت قضایی در قالب قراردهای تأمینی و افزایش تعداد قرارهای تأمینی از پنج نوع در قانون فعلی به ده نوع در ماده 217 این قانون اشاره کرد، که یقیناً با اجرائی شدن قانون اخیر می توان امیدوار شد از تعداد زندانیان تحت تأمین کاسته شود. اما در وضعیت کنونی بهترین راهکار، اجرای برنامه های مستمر پیشگیری در کنار افزایش آگاهی های عمومی و استفاده قضات از مجازات های جایگزین حبس و اتخاذ تدابیری در جهت رفع اطاله دادرسی و تسریع در رسیدگی به پرونده های زندانیان می باشد. این مقاله گذری است در آسیب شناسی جرم و ایراد ضرب و جرح بیشتر از دیدگاه جرم شناختی و تا حدودی از دیدگاه حقوقی که هدف آن بررسی علل و عوامل جرم و ایراد ضرب و جرح در نیروهای مسلح است. منظور از علل و عوامل آسیب ها در اینجا نه در مفهوم عام کلمه بلکه در مفهوم خاصی به کار رفته است که گزندها و آسیب های مستقیم و غیرمستقیم را دربر می گیرد.

کلیدواژه ها

کارکنان پایور، کارکنان وظیفه، ضرب و جرح، جرائم نظامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.