امکان سنجی بارورسازی ابرها در استان اردبیل گامی نوین در مدیریت تامین منابع آبی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
- کد COI اختصاصی: IDNC03_348
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1238
نویسندگان
استادیار دانشگاه تبریز
استادیار دانشگاه محقق اردبیلی
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات هواشناسی اردبیل
چکیده
امروزه اکثریت طرحهای زیست محیطی سعی بر شناخت اقلیم منطقه دارند طی سالهای اخیر بدلیل نابهنجاری های اقلیمی رخ داده نظیر روند افزایش دما بویژه در فصل زمستان فراوانی رخداد بادهای گرم کاهش بارندگی مخصوصا بارش برف، خشکسالی های حادث شده طی سالهای اخیر و ... استان اردبیل را به سوی بحران کم بود منابع ابی در حال و اینده به پیش می برد و جهت مقابله با بحران مذکور استفاده از تکنیک بارورسازی ابرها ضروری می نماید دراین پژوهش برای بررسی امکان سنجی باروری ابرها بدلیل نبود ایستگاه جو بالا در سطح استان آمار سطوح میانی جو از نقشه های سینوپتیک استخراج گردید و پس از پردازش اطلاعات و تشکیل ماتریس 24×36 از 24 فراسنج هواشناسی در طول سال به تفکیک دهه های هر ماه 36 دهه بهترین زمان و مکان باروری ابرها به روش تحلیل عاملی تعیین شد. یافته های تحقیق نشان میدهند در سطح استان اردبیل بارورسازی ابرها از ابرهای سرد امکان پذیر است و مناسب ترین زمان باروری سازی همزمان با نفوذ سامانه های بارش زا به ویژه از ابان ماه تا اوایل اسفند می باشد.کلیدواژه ها
نابهنجاری اقلیمی، بارورسازی ابرها، تحلیل عاملی، ابرهای کوهستانی و استان اردبیلمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.