به کارگیری تصمیم گیری چندمعیاره، در تعیین سبد بهینه ی پروژه های یک سازمان (مطالعه ی موردیِ گروه صنعتی دنا)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه ایران
  • کد COI اختصاصی: IPMC15_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان نادری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی مهندسی صنایع، گرایش مدیریت پروژه، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

محمدعلی ملک پور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی مهندسی صنایع، گرایش مدیریت پروژه، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

سیدحسن قدسی پور

استاد، دانشکده ی مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

چکیده

یکی از مطرح ترین روشهای مورداستفاده در مدیریت بهینه ی پروژه ها، مدیریت سبد یا پورتفولیوی پروژه ها است. مدیریت سبد پروژه ها، روشی مفید است که شرکتها از آن، برای به کارگیری هرچه بهتر منابع محدود خود، درجهت دستیابی به اهداف راهبردی (استراتژیک) خود و حرکت به سوی تعالی سازمانی، بهره می گیرند. این روش، ازطریق یافتن تصمیم بهینه، درخصوص چگونگی تخصیص منابع محدود سازمان، عامل بسیار مهمّی در افزایش بهره وری سازمانها است. امروزه، انتخاب و بهروزرسانی سبدهای پروژه، در سازمانهای پروژه محور، به عنوان یکی از مباحث مهم و چالش برانگیز، مطرح شده است. به همین منظور، بحث "مدیریت سبد پروژه ها"، در مباحث کلان سازمانها، به خصوص در سازمانهای پروژه محور، از جایگاه ویژه ای، برخوردار است. هدف از انجام این پژوهش، تعیین سبد (پورتفولیو)ی بهینه ی پروژه های یک سازمان، برای سال آینده ی خود است که به طور خاص، گروه صنعتی دنا، به عنوان یک سازمان پروژه محور5 ایرانی، موردمطالعه، قرار گرفته است. روش مورداستفاده در این پژوهش، از بین روشها و تکنیکهای تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM2)، انتخاب و به کار گرفته شده است.

کلیدواژه ها

پروژه – مدیریت پروژه – سبد پروژه ها – پورتفولیوی پروژه ها – مدیریت سبد (پورتفولیوی) پروژه ها – برنامه ریزی راهبردی (استراتژیک) – تصمیم گیری – تصمیم گیری چندمعیاره – تصمیم گیری با معیارهای چندگانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.