رابطه تفسیرموضوعی باسایر روش های تفسیری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و اسلامی
  • کد COI اختصاصی: HICONG02_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره اخوان مقدم

محمدرضا میرزائی گودرزی

نیره اسحاقی

چکیده

تفسیر موضوعی در کنار تفسیر ترتیبی یکی از اسلوب های نگارش تفسیر است که در آن آیات از سراسر به صورت روشمند پیرامون یک موضوع جمع آوری می گردد. در تفسیر موضوعی میتوان همانند تفسیر ترتیبی از روش هایتفسیری استفاده نمود. روش هاى تفسیر قرآن بر اساس کیفیت استخراج معانى و مقاصد آیات و با توجّه به منبع و ابزار مورد استفاده در تفسیر، متفاوت است و به اقسام زیر تقسیم پذیر است؛ روش تفسیر قرآن به قرآن؛ روش تفسیر روایی؛ روش تفسیر علمى؛ روش تفسیر عقلى و اجتماعى؛ که البته همه ی این روش قابل کاربرد در روش تفسیر موضوعی است. شاهد این ادعا یکی روایات فراوانی است که در این زمینه وجود دارد همچنین منابعی است که به شیوه ی تفسیر موضوعی به تفسیر آیات قرآن پرداخته اند و از روش های متنوع تفسیری بهره برده اند. در این میان روش قرآن به قرآن رابطه ی بسیار نزدیکی با هم دارند به گونه ای که برخی تصور می کنند تفسیر موضوعی همان تفسیر قرآن به قرآن است ولی باید چنین گفت که این دو علیرغم داشتن همگونی صوری به لحاظ داشتن اهدای متمایز و متفاوت باهم یکی نیستند.

کلیدواژه ها

تفسیر موضوعی، تفسیر قرآن به قرآن، روش های تفسیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.