طراحی گام به گام سیستم آبیاری قطره ای با استفاده از مدل رایانه ای
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
- کد COI اختصاصی: IDNC03_246
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 9930
نویسندگان
دانشجوی دکتری بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
دانشیار بخش مهندسی آب ، دانشکده کشاورزی ،دانشگاه شیراز
چکیده
با توجه به منابع محدود آب در کشور و جمعیت زیاد و خشکسالی های پی در پی، حفظ و نگهداری منابع آبهای سطحی وزیرزمینی و استفاده بهینه از آب امری لازم و ضروری است. در این تحقیق نرم افزاری به زبان ویژوال بیسیک ارائه شده است که تحت سیستم عامل ویندوز کار می کند. این نرم افزار با نامMIDS با کاربر به زبان فارسی ارتباط برقرار کرده و می توان آن را به زبان های مختلف ترجمه و ارائه کرد. نرم افزار بنا به درخواست کاربر و با توجه به اطلاعات ورودی پارامترهای اولیه طراحی نظیر تبخیر - تعرق گیاه مرجع و گیاه کشت شده، میزان آب آبیاری، و غیره را به روش های مختلف محاسبه و طراحی هیدرولیکی لوله ها را انجام داده و آرایش مناسب قطره چکان و لوله ها را به کاربر پیشنهاد کند. در صورت عدم قطعه بندی زمین توسط کاربر، نرم افزار توانایی قطعه بندی زمین را دارد و امکان انتخاب شیفت بندی به کاربر هم داده شده است. لوله های نیمه اصلی به دو صورت تک قطره و دو قطره (تلسکوپی) طراحی می شوند و میزان صرفه جویی اقتصادی به کاربر گزارش می شود. طراحی لوله اصلی نیز به صورت تلسکوپی و با انجام تحلیل اقتصادی صورت می گیرد. لیست مواد و وسایل مورد نیاز، اندازه و تعداد آن ها نیز به کاربر گزارش می شود. مشخصات پمپ مورد نیاز به اطلاع کاربر می رسد و سیستم های تزریق کود، اسید و مواد شیمیایی را نیز طراحی می کند. با توجه به کیفیت آب، سیستم تصفیه آب شامل فیلتر شنی، هیدروسیکلون، صافی توری و استخر ته نشینی طراحی می شود. با استفاده از این نرم افزار می توان طراحی سیستم های آبیاری قطره ای را به سادگی و در کمترین زمان ممکن و با ضریب اطمینان بسیار بالایی انجام داد. نتایج حاصل از طراحی چند قطعه زمین با مساحتهای مختلف که توسط کارشناسان مجرب در شرکتهای طراحی آبیاری قطره ای انجام شده با نتایج حاصل از طراحی نرم افزار مقایسه شدند. این مقایسه نشان داد که نرم افزار طراحی را با توانائی بالاتر، تحلیل بیشتر و نتایج قابل قبول تری انجام داده است.کلیدواژه ها
طراحی، مدل رایانه، آبیاری قطره ایمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.