مروری بر مفاهیم رهبری تحول آفرین در سازمان ها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی و دومین کنفرانس ملی مدیریت، اخلاق و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: MEBCONF02_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا شمسی

دانشجوی کارشناسی مدیریت صنعتی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

چکیده

مفهوم رهبری تحول آفرین،برای نخستین بار توسط برنز مطرح شد.رهبری تحول آفرین به نوعی رهبری اطلاق می شود که در آن رهبران دارایموهبت الهی هستند و برای پیروان خود انگیزش معنوی و توجه ویژه فراهم و با نفوذ بر قلبشان آن ها را هدایت می کنند. رهبران تحول آفرین یکچشم انداز سازمانی پویا خلق می کنند که اغلب یک دگرگونی در ارزش های فرهنگی برای انعکاس نوآوری بیش تر را ضروری می سازد.رهبریتحول آفرین همچنین به دنبال برقراری یک رابطه بین علایق فردی و جمعی است تا به زیردستان اجازه کارکردن برای اهداف متعالی را بدهد.رهبریتحول آفرین برای عملی شدن به چهار مولفه یا عامل که به عنوان عناصر تشکیل دهنده این نظریه نیز شناخته شده اند نیاز دارد. این عوامل عبارتنداز: نفوذ آرمانی، انگیزش الهام بخش، ترغیب ذهنی و ملاحظات فردی. در حالت نفوذ آرمانی فرد، خصوصیات رهبر کاریزماتیک را دارد؛ مورد اعتماد وتحسین زیردستان است،زیردستان او را به عنوان یک الگو و مدل می شناسند و سعی می کنند که همانند او شوند. نفوذ آرمانی شامل ویژگی هایآرمانی و رفتارهای آرمانی است.در حالت انگیزش الهام بخش رهبر کارکنان را ترغیب می کند تا به هدف و قابل دستیابی بودن آن با تلاش، باور پیداکنند. این افراد معمولاً نسبت به آینده و قابل دسترس بودن اهداف خوش بین هستند. در حالت ترغیب ذهنی رهبر به صورت ذهنی کارکنان را برمی انگیزد.این رهبران پیروانشان را تشویق می کنند که در حل مسائل خلاقانه برخورد کنند و فروض بدیهی را مورد سوال قرار دهند.در حالتملاحظات فردی رهبر نیازهای احساسی زیردستان را برآورده می کند. این رهبران نیازهای افراد را تشخیص می دهند و به آن ها کمک می کنند تامهارت هایی که برای رسیدن به هدف مشخص لازم دارند را پرورش دهند.

کلیدواژه ها

رهبری تحول آفرین، نفوذ آرمانی، انگیزش الهام بخش، ملاحظات فردی، ترغیب ذهنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.