شناخت معماری منظر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جلالیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر، موسسه آموزش عالی حافظ شیراز

چکیده

شهرها و مجتمع های زیستی حاصل فرآیند تعاملات بشری در ابعاد گوناگون اجتماعی، اقتصادی، فن آوری وغیره هستند، امروزه با پیشرفت روز افزون دانش، میزان دخل و تصرف انسان نیز در محیط پیرامون خود بیش از پیش شتاب گرفته. و به همین میزان انسان با از بین بردن منابع طبیعی مشکلات متعددی را پیش روی خود قرارداده، و به همین دلیل تخصص های مختلف در جهت حل این مشکلات پدید می آیند. معماری منظر از جمله هایی تخصص است که علی رغم پیشینه طولانی کاربرد آن در زندگی بشر، سابقه چندانی در محیط های دانشگاهی عنوان به یک رشته تحصیلی مستقل ندارد. دستاورد فعالیت های از این تخصص، آن جا که ریشه درطبیعت دارد با بهره گیری از استعدادهای خود همانند توانسته است در ابعاد گوناگون همانند: مسایل اجتماعی و اکولوژیکی، زیست محیطی نقش و جایگاه مستحکمی برای شهر نشینان داشته باشد. نیز در ایران که یکی از پایه گذاران این حرفه در تاریخ بشریت به شمار می رود چند سالی است، که با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، این گرایش به طور خاص شروع به فعالیت نموده است. لذا با توجه به جنبه تازگی این رشته دانشگاهی شناخت ابعاد این تخصص در جهت ایجاد تعامل با تخصص های مرتبط که دارای زمینه مشترک می باشند امریست بایسته. در این مقاله اشاراتی به علم منظر به عنوان فرایند و الگو، طراحی منظر و مداخلات مدیریتی، ارتباطات اجتماعی تشکیل دهندة مبنای منظر و تعابیر فرهنگی متفاوت از منظر صورت می گیرد. باید در نظر داشت که اینها فقط شکل های مختلف روایت منظر نیستند، بلکه شیوه های مختلف شناخت جهان هم به شمار می روند. یکی از نتایج انتقال تفکر منظر به گونه های مختلف،می تواند تفاوت های آشکار در دیدگاه ها باشد. از مضامین اصلی این مقاله، تنش بین منظر به عنوان دانش متعارف و نمودهای دیگر منظر به عنوان شیوه ای برای شناخت جهان است.

کلیدواژه ها

معماری منظر، منظر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.