ارزیابی قابلیت پیاده مداری با رویكرد نوشهرگرایی و تعاملی (تعامل اقشار برای رسیدن به اهداف) (نمونه ی موردی : خیابان کوهسنگی مشهد)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: UVCONF01_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 473
نویسندگان
کارشناسی ارشد طراحی شهری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد مشهد، گروه شهرسازی ، مشهد، ایران
چکیده
نوشهرگرایی دیدگاهی شهرسازانه است که بر ایجاد بافت شهری با مشخصه ی اساسی قابلیت راه پیمایی ساکنین و تامین مایحتاج و انجام کارهای روزانه ی زندگی از طریق پیمودن راه به صورت پیاده و دارا بودن مقیاس انسانی تاکید دارد همانطور که در نوشهرگرایی واژه ی (نو) دارای چندین جنبه است ؛ از جمله معاصرسازی محیط ها و محلات سنتی متناسب با زندگی مدرن امروز می باشد . به عبارتی، این جنبش در پی برطرف کردن تضادهای موجو د ب ین محلات قدیم ی و جدید در دنیا ی معاصر است. ناگفته نماند که رویکرد نوشهرگرایی بر پیاده مدا ری به عنوان یک اصل جدی در توسعه فضایی تاکید دارد، که می توان گفت یکی از مهم ترین اصول پیشنهادی نوشهرگرایی برای برنامه ریزی در بافت های موجود توجه به حرکت پیاده و پیاده سازی معابر می باشد. در این پژوهش مولفه های موثر در قابلیت پیاده مداری و همچنین اصول رویکرد نوشهرگرایی در دستور کار قرار گرفته شده و در نهایت هدف پژوهش استفاده از اصول نوشهرگرایی به عنوان چهارچوب جدید جهت ساماندهی و ارتقا ء نقش پیاده مداری در محور اصلی کوهسنگی کلانشهر مشهد متناسب با نیازهای شهرهای کنونی پراخته شده که نگرش حاکم براین پژوهش، مبتنی بر روش تحقیق، توصیفی انجام گرفته و از تجزیه و تحلیل داده ها از مدل تحلیلی AHP به این مهم رسیده ایم که محور کوهسنگی مشهد پتاسیل های فراوانی در امر پیاده قابلیت پیاده مداری با رویکرد های مد نظر دارا می باشد .کلیدواژه ها
پیاده مداری ، نوشهرگرایی ، تعاملی .مقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.