نشانه های شهرهای هویت دار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد دبدبه

کارشناسی ارشد معماری داخلی، پژوهشگر و تحلیل گر و نظریه پرداز فعال مسائل حوزه تخصصی معماری/ معماری داخلی

امید شاطری وایقان

کارشناسی ارشد معماری داخلی، پژوهشگر و تحلیل گر و نظریه پرداز فعال مسائل حوزه تخصصی معماری/ معماری داخلی

چکیده

نشانه های شهرهای هویت دار را میتوان از نوع پیشینۀ دوره های قبل که دارای ویژگی و خصوصیات بارز ممتاز و منحصربه فرد در سیطرۀ تاریخ می باشند نسبت داد و آن را شامل نشانه ها، نمادها، الگوها، فرم ها، فرهنگ ها و غیره بازگو کرد که این عوامل می تواند جنبه های مؤثری برای نشانه های شهرهای هویت دار داشته باشد چراکه برای ایجاد هویت و توجه به این موضوع باید به نقش آن در عملکرد با انسان تداعی نمود طوری که حضور انسان در شهر و عوامل های همچون ساختمان های عمومی، بناهای باشکوه با محوریت یادمانی یا آرامگاهی، مساجد، کلیساها، خانه ها و سایر مکانها در رویدادهای وجودی هویتی در تقسیم بندی گروه های ساختاری در تشکیل هویتمندی – هویت مداری، هویت مدنظر قرار داد و شناسایی آنها در جوامع می تواند یادآور هویت نسل گذشته در جامعه تلقی شد. پایداری در هویت شهری با هدف وجود انسان می تواند پایدار باشد و پایدار بماند و در جهت توسعۀ فرایندی در شهر و جامعه به یک استراتژی متناسب با اهداف انسانی به تحقق نمود پیدا کند. روش تحقیق در پژوهش مورد مطالعۀ حاضر بااستفاده از روش توصیفی – تحلیلی، بوده است همچنین با تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده های به دست آمده از روش مطالعۀ کتابخانه ای استخراج گردیده را بهره گرفته می باشد. بنابراین در این پژوهش به بحث نشانه های شهرهای هویت دار پرداخته شده می باشد. گرچه مسئلۀ هویت قدمتی همسو با تاریخ دارد اما از نشانه های آن در زمان امروزی مورد واکاوی قرار نگرفته است. همچنین مقالۀ حاضر درصدد می باشد با پرداختن، تعاریف و مبانی وجودی به موضوعیت هویت شهر در رسیدن به نشانه های هویت شهری با مضامینی مؤثر و تأثیرگذار در جوامع در جهت رشد روزافزون آن را بیافزاید.

کلیدواژه ها

نشانه های شهرهای هویت دار، تاریخ، هویت، انسان، پایداری، هویت شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.