بررسی و تاثیر ناتیوو، نوردکسیل، سولفور، پی کافوکس در کنترل بیماری های سفیدک در انگور شهرستان باغملک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF05_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 689
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدارحم امیری زاده

کارشناسی ارشد کشاورزی توسعه روستایی از دانشگاه پیام نور تهران شرق

پرستو طاهری

کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین –اهواز

چکیده

انگور یکی از میوه های معتدله بوده و دمای پایین را بدون خسارت تحمل می کند. محل کاشت انگور بایستی فاقد یخبندانبهاره و بارش های تابستانه باشد. روزهای ابری و بارانی در دوره گلدهی باعث ریزش تعدادی زیادی از گل های آن شده وهمچنین این شرایط در دوره رسیدن میوه باعث پوسیدگی میوه ها می گردد. در حال حاضر بیماری سفیدک پودری انگور هرساله خسارت فراوانی را به این محصول وارد می نماید. عامل بیماری سفیدک ها (سطحی و داخلی) انگور، قارچ است.خسارت این بیماری از طریق مختلف از جمله ترک خوردن دانه ها، نامرغوب کردن محصول از نظر بازارپسندی، کاهش شدیدوزن محصول، کاهش رشد بوته ها وضعیف نمودن آن ها می شود. قارچ عامل این بیماری روی اندام های مختلف از جملهبرگ، ساقه، پیچک، گل و میوه ظاهر می شود و آن را مورد حمله قرار می دهد مشخص ترین علائم روی سطح فوقانی برگها ظاهر می شود و آن را مورد حمله قرار می دهد. این آزمایش در اوایل تا اواسط اردیبهشت سال 1397 در 2.5 هکتار از یکباغ تجاری انگور قبل از شکوفایی جوانه های گل (قبل از گل انگیزی) با همکاری جهاد کشاورزی در قالب طرح فاکتوریلکاملا تصادفی شامل پنج تیمار (ناتیوو، نوردکسیل، سولفور، پی کافوکس، شاهد) در یک تکرار در اوایل اردیبهشت در رودزرد- باغملک (150 کیلومتری شرق اهواز) انجام شد. نتایج نشان داد طی بازدی های به عمل آمده که در مقایسه برگ و میوههای تیمار شاهد اختلاف معنی داری با سایر تیمارهای داشت و میوه ها آلوده به اسپور قارچ بوده و وزن خوشه ها کاهش بوتهها ضعیف و عملکرد کاهش پیدا کرد تیمار شاهد علایم بیماری های قارچی را هم روی برگ و هم روی میوه در مقایسه باسایر تیمارها نشان داد ولی چهار تیمار (ناتیوو، نوردکسیل، سولفور، پی کافوکس) نسبت به همدیگر تفاوت معنی داری درمقایسه برگی و مقایسه برگ و میوه ها با هم نداشتند. و استفاده از این تیمارها باعث کنترل کامل سفیدک در بوته های انگورشد و سبب افزایش عملکرد محصول شدند.

کلیدواژه ها

مبارزه با بیماری سفیدک، افزایش کیفیت، باغ انگور، افزایش عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.