تاثیر سطوح مختلف پوسته برنج فرآیند شده بر رطوبت و pH فضولات دوره ی پایانی جوجه گوشتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF05_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره سلطان تویه

دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

منصور رضایی

عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

اسداله تیموری

محمد کاظمی فرد

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف پوسته برنج فرآیند شده برصفات رطوبت و pH فضولات در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 120 قطعه جوجه گوشتی نر (سویه راس 308) در 5 تیمار و 4 تکرار انجام شد. جیره های آزمایشی شامل جیره شاهد و جیره های حاوی (1/5 و 3 درصد) پوسته برنج معمولی و (1/5 و 3 درصد) پوسته برنج فرآیند شده با قارچ Trichoderma reesei بودند. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از پوسته برنج (معمولی وفرآیند شده) در جیره سبب ایجاد تفاوت معنی دار برصفات رطوبت و pH فضولات دوره پایانی جوجه های گوشتی نسبت به گروه شاهد شد (P< 0/05). بالاترین رطوبت فضولات مربوط به تیمار شاهد و دارای تفاوت معنی دار با تیمارهای 2، 3، 4 و 5 است، اما تفاوت معنی دار بین تیمارهای دارای جیره با سطوح مختلف پوسته برنج معمولی و فرآیند شده وجود نداشت. همچنین پایین ترین pH فضولات مربوط به تیمار شاهد و دارای تفاوت معنی دار با تیمارهای 2، 3، 5 و 4 است. به طور کلی با توجه به نتایج بدست آمده استفاده از پوسته برنج (معمولی و فرآیند شده) سبب کاهش رطوبت و افزایش pH فضولات شد.

کلیدواژه ها

پوسته برنج فرایند شده، pH محتویات گوارشی، جوجه ی گوشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.