اثر استفاده از پوسته برنج و تفاله چغندر قند بر pH دستگاه گوارش و ماده خشک بستر در دوره های مختلف پرورش جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF05_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر کاردل

دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد کاظمی فرد

عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

منصور رضایی

عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

اسداله تیموری یانسری

عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

هدف از این پژوهش تعیین اثرات پوسته برنج و تفاله چغندر قند بر pH دستگاه گوارش و ماده خشک بستر دردوره های مختلف پرورش جوجه های گوشتی بود. تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرحکاملا تصادفی به مدت شش هفته با شش تیمار و چهار تکرار (10 قطعه) اختصاص داده شدند که تیمارهایآزمایشی شامل : 1-جیره شاهد بدون افزودنی پوسته برنج و تفاله چغندر قند 2- جیره حاوی الیاف نامحلول در دوره رشد (سه درصد پوسته برنج) 3- جیره حاوی الیاف محلول در دوره پایانی (سه درصد تفاله چغندر قند) 4 -جیره حاوی الیاف نامحلول در دوره رشد و محلول در پایانی (سه درصد پوسته برنج در دوره رشد : سه درصدتفاله چغندر قند در دوره پایانی) 5- جیره حاوی الیاف محلول در دوره رشد و نامحلول پایانی (سه درصد تفاله چغندر قند در دوره رشد : سه درصد پوسته برنج در دوره پایانی) 6- جیره حاوی توام الیاف محلول و نامحلول در دوره ی رشد و پایانی (یک و نیم درصد پوسته برنج و یک نیم درصد تفاله چغندر قند در دورهی رشد و پایانی).نتایج این آزمایش نشان داد که اثر استفاده منابع الیاف محلول و نامحلول در سنین مختلف بر pH دستگاهگوارش و ماده خشک بستر اثر معنی داری داشته است (P< 0/05). استفاده از تیمار پنج سبب کاهش معنی داریبر pH سنگدان در سن 24 روزگی و افزایش pH ایلئوم در سن 42 روزگی شد و هم چنین این تیمار توانستهاست ماده خشک بستر را در سن 42 روزگی افزایش دهد (P< 0/05). به طور کلی نتایج آزمایش نشان داد کهاستفاده از الیاف محلول (تفاله چغندر قند) و نامحلول (پوسته برنج) سبب بهبود pH دستگاه گوارش و مادهخشک بستر نسبت به تیمار شاهد شده است.

کلیدواژه ها

جوجه گوشتی، پوسته برنج، تفاله چغندر قند، ماده خشک بستر، الیاف محلول و نامحلول، دوره های مختلف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.