تعیین ضرایب محلی تشعشع برای معادل ه پنمن مانتیث (مطالعه موردی شهرستان سنندج)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC03_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی معروف پو

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه کردستان

صباح محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه شهیدچمران اهواز

سیدمحمدطاهر حسینی

مربی گروه خاک شناسی دانشگاه کردستان

چکیده

امروزه روش پنمن مانتیث به عنوان معتبرترین روش برای برآورد نیاز آبی گیاهان مورد استفاده قرار می گیرد. دراین روش از یک سری ضرایب محلی استفاده می گردد که بسته به شرایط جغرافیایی و اقلیمی هرمنطقه متفاوت خواهد بود . دراین مطالعه ضرایب محلی تشعشع برای شهرستان سنندج به کمک اندازه گیری تشعشع خورشیدی به سطح زمین و ساعات آفتابی برای مدت 38 ماه ازاول فروردین ماه سال 1385 لغایت اردیبهشت ماه سال 1388 به دست آمد. روابط مختلف به شکل فصلی و سالانه که به کمک اندازه گیری های ماهانه به دست آمده بود، پیشنهاد گردید. مقادیر ضرایب سالانه a و b براساس داده های ماهانه به ترتیب 0/19 و 0/6 با ضریب همبستگی 0/81 حاصل شد که به منظور استفاده در منطقه و در نرم افزار CROPWAT پیشنهاد می گردد

کلیدواژه ها

تشعشع خورشیدی، پنمن مانتیث ،CROPWAT،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.