بررسی سطح منگنز و منیزیوم در نمونه های بیوپسی افراد سرطان گوارشی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF05_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

برهان منصوری

استادیار، مرکز تحقیقات پیشگیری سوء مصرف مواد، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

فاطمه نوزادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

چکیده

سرطان عامل اصلی مرگ و میر در گروه سنی 40 تا 70 سال و دومین عامل اصلی مرگ در همه گروه های سننیاست که یک چهارم کلیه مرگ و میرها در سراسر جهان را تشکیل می دهد. از جمله عوامل محیطی تاثیرگذار درافراد سرطانی فلزات سنگین می باشد. از اینرو هدف از انجام این مطالعه بررسی سطح فلزات منگنز و منیزینوم درافراد سرطانی و مقایسه آن با افراد سالم می باشد. در این تحقیق از هر دو گنروه 63 نفنر انتخاب شندند و نمونههای بیوپسی بدست آمده با روش هضم اسیدی آماده و در نهایت با دستگاه ICP-MS منورد سنجش اقرارگرفتند. به طوری که میانگین غلظت فلزات منگنز و منیزیوم به ترتیب برابر بنا 3/05 میکروگرم بر گرم و 5/32میلی گرم بر گرم در افراد سرطانی بودند. در افراد سالم سطح فلزات منگنز و منیزیوم به ترتیب برابر با 1/41میکروگرم بر گرم و 0/55 میلی گرم بر گرم بود. براساس یافته های جدول 3، اختلاف معنی داری در سطح فلزاتسنگین منگنز و منیزیوم در نمونه های بیوپسی افراد سرطانی یا افراد سالم وجود داشت (P> 0/05). همچنین براساس نتایج بدست آمده از جدول 3، همبستگی معنی داری بین فلزات سنگین با پارامتر سن افراد در هر گروهافراد سرطانی یافت گردید (P> 0/05). در پایان نتایج این تحقیق نشان داد که فلزات سنگین منگنز و منیزیوم می تواند به عنوان یک ریسک فاکتور در شیوع سرطان گوارشی در نشر گرفته شود.

کلیدواژه ها

منگنز، منیزیوم، سرطان، معده، سمیت فلزات سنگین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.