بررسی بیولوژی سوسک برگخوار نارون در شرایط طبیعی و آزمایشگاه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF05_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستاره مومن بیت اللهی

مسوول مرکز تحقیقات، آموزش و مشاوره فضای سبز منطقه ۷ شهرداری تهران، شهرداری تهران

سیاوش یونسی

مسوول مراکز تحقیقات، آموزش و مشاوره فضای سبز مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران

شادی مالکی

رییس اداره فضای سبز شهرداری منطقه ۷ تهران

سمیه اسماعیلی خویگانی

کارشناس مرکز تحقیقات، آموزش و مشاوره فضای سبز منطقه ۷ شهرداری تهران، شهرداری تهران

چکیده

سوسک برگخوار نارون از مهم ترین آفات درختان نارون می باشد که با ایجاد خسارت، زمینه را جهت ظهور آفاتثانوی فراهم می کند. به سبب فراوانی درختان نارون در فضاهای سبز شهری شناسایی جنبه های مختلف زیستی اینآفت جهت جلوگیری از اثرهای منفی بر زیبایی شهر و پاکیزگی هوا حائز اهمیت می باشد. جهت بررسی بیولوژیاین آفت در مناطق مرکزی تهران (منطقه 7)، نمونه برداری های منظم از پارک های این منطقه در ماه زمستانآغاز شد. در این بررسی از طرح بلوک های کاملا تصادفی با 50 تیمار و 20 تکرار استفاده شد. تیمارها شاملدستجات تخم، لاروهای سنین اول تا سوم، پیش شفیره، شفیره و حشره کامل بودند. در بررسی آزمایشگاه، نحوهخسارت مراحل لاروی و حشره کامل سوسک برگخوار نارون و ویژگی های زیستی دیگر مانند طول هر مرحله اززندگی بررسی گردید. نتایج نشان داد سوسک برگخوار نارون در شرایط آب و هوایی مرکز تهران زمستان را بهصورت حشره کامل در عمق 2 تا 3 سانتی متری خاک زیر برگ های خزان دیده سپری می کند. بررسی ها نشانداد این حشره حدود 3 نسل در سال می باشد و خسارت مراحل لاروی شدیدتر از حشره کامل می باشد. طول دوره جنینی 7/7 روز، طول دوره لاروی 22/49 روز، طول دوره پیش شفیرگی 4/46 روز، طول دوره شفیرگی 6 روز و طول دوره زندگی حشره کامل در این پژوهش 27/6 روز محاسبه شد. نتایج آزمون تفاوت نسبت یک صفت در دو جامعه مستقل نشان داد که آلوده ترین ناحیه در هر دو فصل بهار و تابستان، ناحیه 4 منطقه 7 می باشد.

کلیدواژه ها

خسارت، بیولوژِی، زمستان گذرانی و نارون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.