طراحی سیستم بـرق خورشیدی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی دانش و فناوری مهندسی برق کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF04_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیمن خودکام

کارشناس ارشد دانشگاه محقق اردبیلی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.

مجید فردمنش

کارشناس ارشد دانشگاه محقق اردبیلی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.

چکیده

انرژی الکتریکی از اساسی ترین نیازهای قرون جدید بشمار میرود. اگر 0/1 درصد خشکیهای کـره زمـین را بـا پنل خورشیدی پوشش دهند انرژی مورد نیاز روزمره تمامی انسانهای روی کره خاکی کسب خواهـد شـد. کشـور ایران در بین مدارهای 25 تا40 درجه عرض شمالی قرار گرفته اسـت کـه ایـن منطقـه بـه لحـاظ دریافـت انـرژی خورشیدی در بالاترین رده ها بشمار میرود.باتری های ذخیره ساز و پنلهای خورشیدی دو اصل مهم و اساسی در طراحی سیستم بـرق خورشـیدی بشـمار میروند. علاوه بر این دو قسمت اصلی، تجهیزات دیگری مانند شارژکنترلر و اینورتر یا مبدل نقـش بسـزایی دارنـد که بدون این قسمتها امکان استفاده از برق تولیدی غیرممکن است. اینورترها را مـیتـوان بـه دو دسـته اینـورتر سینوسی و شبه سینوسی تقسیم نمود.در ایران بهترین انتخاب باتری برای سیستم برق خورشیدی لید اسیدها هستند. این باتریهـا عمـق دشـارژ 60 درصد دارند و عمر مفید آنها معادل 3 تا 4 سال است. در صورت لزوم برای افزایش ظرفیت جریان دهی بـاتریهـا را با یکدیگر موازی می بندند.ظرفیت باتریها (بر حسب آمپر در ساعت) و توان تولیدی پنلها (بر حسب وات) از کاربردیترین اطلاعات برای نصب و راهاندازی سیستم برق خورشیدی هستند. بازه زمانی 6 عصر تا 12 شـب بیشـترین و 12 شـب تـا 6 صـبح کمترین مصرف انرژی را دارند.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی، اینورتر، باتری، پنل خورشیدی، شارژکنترلر، کمترین و بیشترین مصرف، محاسبه تعداد پنل و باتری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.