بررسی تعدد زوجات از نگاه حقوقی و دین اسلام

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق
  • کد COI اختصاصی: RELIGI03_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 744
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث زارعی

کارشناسی ارشد کلام اسلامی– دانشگاه اصفهان

چکیده

موضوع اصلی در این پژوهش بررسی تحلیلی تعدد زوجات از دیدگاه حقوقی و اسلامی در ایران می باشد. هدف نگارنده از طرح این موضوع کمبود آثار تحلیلی در زمینه تعدد زوجات به ویژه عدم اطلاعات کافی در مورد تگاه جدیدی که منجر به تامین سلامت اجتماعی جامعه و حتی جامعه زنان می پردازد و با مقایسه میان تک همسری و چند همسری از لحاظ حقوقی و اسلامی رویکردی تازه را مطرح می کند تا از این طریق وجه اشتراکات و اختلافات روشن گردد و با این رویکرد جدید و تغییر قوانین و حمایت از جامعه و خانواده با آسیب کمتری روبه رو شویم. اساسا در زمینه ی تعدد زوجات چندین دیدگاه وجود دارد گروهی معتقدند اصل در اسلام بر تک همسری می باشد و این در زمینه ادله های خود را بیان می کنند گروه دوم همانند شهید مطهری و دیگران با طرحی نو معتقدند که چند زنی یا تعدد زوجات واقعیتی اجتماعی است که در ابعاد گوناگون می تواند مورد مطالعه و پژوهش قرار گیرد. در این پژوهش مبانی مشروعیت تعداد زوجات، شرایط و آثار آن در حقوق اسلامی بررسی شده. اگرچه اصل جواز تعدد زوجات بر اساس آیات و روایات معتبر و سیره معین است ولی پرسش های جدی درباره ترویج چند همسری و برقراری عدالت میان زنان و رعایت حقوق آنها وجود دارد با توجه پیشرفت سطح اندیشه بشری و مقتضیات زمانه و سالم ماندن محیط جامعه و خانواده که منفعت جمعی بر منافع فردی ارجحیت دارد این امر در جامعه امروزی معقول می باشد تا جایی که از این طریق در یک جامعه منافع یک زن را تامین می کند. روش تحقیق در این پژوهش کتابخانه ای، و به صورت توصیفی تحلیلی می باشد.

کلیدواژه ها

تعدد زوجات، تک همسری، سلامت فرد و جامعه، دیدگاه حقوقی و اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.