مطالعه ی تطبیقی «قصه ی درخواست رؤیت کیفیت احیای مردگاى توسط ابراهیم(ع)» در قرآن و تورات

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق
  • کد COI اختصاصی: RELIGI03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآی و حدیث دانشگاه حکیم سبزواری

احمد فغانی

استادیار دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

به نظر می رسد غالبا آنچه از تحریفات صورت گرفته در کتاب های مقدس ماقبل از قرآن می دانیم کلیاتی باشد که از دیگران شنیده ایم و کمتر سراغ مصادیق عینی آن رفته ایم؛ در این نوشتار تلاش شده است تا یک داستان واحد از دو کتاب مقدس قرآن و تورات به منظور مقایسه برای اهل مطالعه نقل شود و آن درخواست حضرت ابراهیم از پروردگار است مبنی بر رویت چگونگی زنده کردن مردگان؛ در ابتدا در قرآن با دقت در برخی کلمات کلیدی داستان متوجه می شویم که همانند تمام قصه هایش این داستان نیز دنبال آگاه سازی و معرفت افزایی مخاطبان است؛ حضرت ابراهیم علی نبینا و آله علیه السلام به عنوان یک پیامبر الهی نمی تواند به برانگیختن مردگان معتقد نباشد بلکه با این درخواست درصدد است ایمان خود را زیاد نماید؛ انتخاب پرندگان زنده ی متعدد، ذبح، تقطیع، مخلوط کردن گوشت آنها، نهادشان بر قله های دور از هم و در نهایت، فراخوان آنها که در نهایت تماما توسط شخص حضرت ابراهیم و جلو چشمانش صورت گرفت دارای نکات ظریف بسیار است؛ اما با مطالعه ی روایت تورات، انسان از تفاوت های متعدد ناشی از تحریف گسترده متعجب می شود؛ کلام، در تورات حول محور دنیا و مال دوسی حضرت ابراهیم می چرخد! وصله ای که هرگز به این پیامبر بزرگ نمی چسبد؛ ده ها آیه قرآن که در آن از این پیامبر بزرگ سخن گفته، گواه صادقی بر این ادعاست که انشاءالله در انتهای مقاله نمونه هایی از آن خواهد آمد.

کلیدواژه ها

احیای مردگان، حضرت ابراهیم، تحریف گسترده، تکاثر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.