بررسی جرایم قابل گذشت در حقوق کیفری ایران با نگاهی به فقه امامیه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق
  • کد COI اختصاصی: RELIGI03_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محسنی دهکلانی

دانشیار گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشکده الهیان و معارف اسلامی دانشگاه مازندران

ابوذر امامی شیجانی

دانشجوی دکترای حقوق کیفری دانشگاه مازندران و وکیل دادگستری

چکیده

یکی از مسائل بسیار مبهم و پیچیده در حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری ایران مسئله جرایم قابل گذشت است زیرا قانون گذار ملاک استواری را برای تمایز این جرائم از جرایم غیر قابل گذشت بیان نکرده است و سیاست کیفری مشخصی در این زمینه وجود ندارد، قانون گذار جدید در مواد 100 الی 104 قانون مجازات اسلامی تلاش کرده است برخی از ابهامات را رفع کند برای مثال در ماده 100 به تعریف جرایم قابل گذشت پرداخته است و در ماده 104 به بیان مصادیق آن مبادرت ورزیده است. این نوشتار، پژوهش مختصری است در باب گذشت در قانون مجازات و جرایم قابل گذشت، این بحث شامل چهار قسمت خواهد بود: 1- تبین مفهوم و مبانی گذشت؛ 2- شرایط گذشت متضرر از جرم؛ 3- آثار حقوقی مترتب بر گذشت شاکی؛ 4- جرایم قابل گذشت در قانون مجازات و قوانین متفرقه.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.