آنالیز فنی ـ اقتصادی مسئله تخصیص همزمان بانک های خازنی و بازآرایی بهینه شبکه توزیع ضمن بررسی نحوه تأثیر مدلسازی تابع هدف روی نتایج

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی مکانیک و برق ایران
  • کد COI اختصاصی: MBCONF01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران حصاری

کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت، مدیر عامل شرکت حصار نیروی امید استان کرمانشاه کنگاور

محمد محمدی

استادیار گروه برق واحد بروجرد دانشگاه ازاد اسلامی بروجرد ایران

چکیده

این مقاله به حل مسئله بهینه جایابی و اندازه یابی بانک های خازنی همزمان با اجرای فرآیند بازآرایی در شبکه می پردازد. بانک های خازنی برای جبران سازی توان راکتیو و بهبود ضریب قدرت در شبکه بسیار کارآمد و ضروری هستند اما انتخاب نقاط نصب آنها می تواند نتیجه حاصله را بهتر نماید. علاوه بر این انتظار است ضمن بهبود ضریب قدرت و جبران سازی توان راکتیو شاهد اثربخشی خوبی در کاهش تلفات و بهبود پروفیل ولتاژ شبکه شاهد باشیم که این مهم می تواند با تلفیق همزمان موضوع خازن گذاری بهینه با فرآیند بازآرایی بهینه حاصل می شود لذا در این تحقیق این دو موضوع بصورت همزمان بررسی می شود. نوآوری این تحقیق در ارائه تابع هدفی است که همه شاخص های تبقات و بهبود افت ولتاژ را بصورت درآمد و سودناشی از بهبود آنها مدل کردهاست و در مقابل هزینه های برآمده از خرید و نصب خازن ها و باز و بست سوئیچ های شبکه توسط اپراتور را نیز مدل کرده است. به لحاظ طبیعت باینری مسئله یعنی وضعیت 9 و 1 سوئیچ ها باز و بسته و اندازه های استاندارد خازن های شبکه بصورت اعداد باینری، ازالگوریتم انبوه ذرات نسخه باینری استفاده شده است. همچنین در انتهای این تحقیق نحوه قالب بندی تابع هدف روی نتایج بررسی شدهاست و تحلیل شده است که لحاظ یا عدم لحاظ هزینههای سوئیچنگ و درآمد ناشی از بهبود پروفیل ولتاژ چه تأثیری بر نتایج بهینه سازی دارد.

کلیدواژه ها

شبکه های توزیع، بانک های خازنی اصلاح کننده ضریب قدرت، بازآرایی، تابع هدف، الگوریتم انبوه ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.