بررسی رابطه بین نگرش دانش آموزان در مورد عناصر برنامه درسی و روحیه کارآفرینی آنان در شاخه فنی و حرفه ای

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: PAEP01_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شیرپور

کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی دانشگاه اصفهان

زینب استادی

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه پیام نور بندرلنگه

چکیده

امروزه کارآفرینان نقش مهمی در تحولات اقتصادي، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دنیا بر عهده دارند. وجود کارآفرین براي اقتصاد ضروري است. با توجه به تحقیقات انجام شده در حوزه کارآفرینی، آموزش مهم ترین نقش در ترویج و توسعه کارآفرینی دارد، از آنجا که آموزش شایستگی هاي متعددي را به فراگیران انتقال می دهد و موجب تحولاتی در رفتار فردي و اجتماعی آنان میشود. بنابرین میتواند باعث رشد و پویایی فرهنگ کارآفرینی در جامعه شود. در این جهت برنامه درسی پویا فرصت مناسبی براي پرورش شایستگی ها و مهارت هاي کارآفرینان آینده است. با توجه به این موضوع مهم، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین نگرش دانش آموزان سال سوم شاخه فنی و حرفه اي در مورد عناصر برنامه درسی و روحیه کارآفرینی آنان در شهرهاي بندرعباس و بندرلنگه انجام گرفته است. جامعه آماري تحقیق را کلیه دانش آموزان پسر و دختر سال سوم فنی و حرفه اي در سال تحصیلی 91-92، مجموعأ 2300 نفر(1400 نفر پسر و 900 دختر) بودند، می باشد. با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 329 نفر تعیین شد. براي انتخاب نمونه مورد نیاز، روش نمونه گیري خوشه اي دو مرحله مورد استفاده قرار گرفت. ابزار تحقیق شامل دو پرسشنامه محقق ساخته که یکی براي عناصر برنامه درسی و دیگري براي روحیه کارآفرینی بود، استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل آماري داده هاي تحقیقی در سطح توصیفی از همبستگی پیرسون و در سطح استنباطی از آزمون هاي t تک نمونه اي و t دو نمونه مستقل، تحلیل واریانس یک راه، استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد، بین نگرش دانش آموزان در خصوص کیفیت عناصر برنامه درسی محتوا، روشهاي تدریس و ارزشیابی با روحیه کارآفرینی رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد(.(P< 0/01 همچنین از نظر دانش آموزان عناصر برنامه درسی قابلیت پرورش ویژگی هاي کارآفرینی را ندارد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.