کاربرد فن آوری های نوین در ارتقاء مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC03_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا فلاح رستگار

مدیرکل دفتر توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی و مشارکتهای مردمی، شرکت مدیر

محمدرضا گلزاری

رئیس نظارت بر طرحهای مطالعاتی دفتر توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی و مشار

مرجان روستای ابکنار

کارشناس بخش مطالعات دفتر توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی و مشارکتهای مرد

چکیده

اساس کاربرد GISدر طرحهای توسعه منابع آب، داده ها و پارامترهای موجود در شبکه های آبیاری و زهکشی است که بواسطه وجود جنبه های مختلف فنی، مدیریتی، اجتماعی و اقتصادی از گستردگی بسیار زیادی برخوردار است. در حال حاضر مساحت کل اراضی پایاب سدها و رژیم طبیعی رودخانه ها در کشور حدود 3/9میلیون هکتار می باشد، که از این مقدار1/72میلیون هکتار شبکه احداث شده مدرن و نیمه مدرن،300 هزار هکتار شبکه در دست احداث و 1/9 میلیون هکتار شبکه در دست مطالعه می باشد. تعداد زیاد و سطوح گسترده شبکه های آبیاری و زهکشی و از طرفی پراکنش آنها در سطح کشور و همچنین روند رو به افزایش آن موجب شده، مدیران و کارشناسان شبکه های آبیاری و زهکشی همواره با حجم زیادی از داده ها و اطلاعات روبه رو باشند. به همین دلیل جمع آوری، پردازش و تجزیه و تحلیل این حجم وسیع از اطلاعات به همراه نقشه های مرتبط، جهت پیگیری روند پیشرفت مراحل مختلف مطالعاتی، اجرایی و بهره برداری شبکه ها و مدیریت بهینه طرح ها همواره امری وقت گیر و پرهزینه بوده است. از این رو ضرورت توسعه نرم افزارهای مدیریتی و استفاده از سامانه های اطلاعات جغرافیایی جهت سهولت مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی به وضوح احساس می شود. در این مقاله معرفی و استفاده از نرم افزار جامع مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی(مشاب) که به منظور بهبود و ارتقاء فرآیند مدیریت و تسهیل عملیات اجرایی، بهره برداری و نگهداری از شبکه های آبیاری ثقلی و تحت فشار تدوین گردیده مورد بررسی قرار گرفته است. از جمله مزایای این سیستم، کنترل و نظارت بر حسن انجام مراحل مطالعه و اجرای پروژه های شبکه آبیاری و زهکشی با استفاده از فن آوریGIS می باشد

کلیدواژه ها

: مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی، نرم افزارهای مدیریتی، سامانه های اطلاعات جغرافیایی(GIS)، آبیاری ثقلی و تحت فشار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.