بررسی تکنیک های سینمایی در تئاتر با نگاهی به آثار ویلسون و کاستلوچی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل دژاکام

استادیار دانشگاه هنر و معماری

مهدی صدیقی

کارشناس ارشد کارگردانی تئا تر دانشگاه هنر و معماری

رضا عباسی

کارشناس ارشد کارگردانی تئا تر دانشکده هنر دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

هنر تئاتر با توجه به ظرفیتش، بستر مناسبی برای تلفیق و ترکیب هنرهای مختلف فراهم آورده است و انعطاف و سیالی ات این هنر، مرز مشترک مناسبی با تفکرات پست مدرنیسمی فراهم کرده است. تئاتر پیشرو نیز کاملاً پذیرای تجربه های متفاوت و ناب هنرمندان بوده است. در این پژوهش سعی برآن است تا با بررسی اجراهای کارگردانان به نام تئاتر پست مدرن، تکنیک های سینمایی در تئاتر با رویکردی بر آثار کاستلوچی و ویلسون مورد بررسی قرار گیرد. حاصل این تحقیق آن است که استفاده از عناصر دیداری و شنیداری در تئاتر پست مدرن، چون نور، صدا، رنگ، صحنه، لباس و همچنین عنصر زمان و پیچیدگی های آن (که تأثیر شگرفی در اجراهای معاصر داشته است)، ساختارهای زمانی نو و به ویژه روایت شبکه ای، پیچدیگی زمانی یا شکست و ابهام زمانی، تعدد زمانی، تکرار یا تداخل زمانی و زمان پریشی در اجراها، مورد بررسی قرار می گیرد و فضای سینمایی، انتقال سینمایی، انتقال سیمایی، فضای روایی، محیط تعاملی (محیط برهم کنشی)، پیام ها، فضای تخیلی، مکان حقیقی، زاویه دید و انواع و اقسام کارکرد آن در اجرا که در قاب بندی ها و مرزبندی های نوری و خلاقیت های بصری تجلی پیدا کرده اند، تجزیه و تحلیل می شوند و در انتها به چگونگی کارکرد اشیاء و تأثیر آن در اجرا و نحوة آشنازدایی از اشیاء، اشاره خواهد شد و در خلال آن ها مثال هایی از اجراهای کارگردانانی چون کاستلوچی و رابرت ویلسون، ذکر می شود.

کلیدواژه ها

تکنیک سینمایی، انتقال سینمایی، فضای روایی، محیط تعاملی (محیط برهم کنشی)، پیام ها، فضای تخیلی، مکان حقیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.