بررسی ابعاد میراث ناملموس فرهنگی در توسعه صنعت گردشگری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1098
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مقصودی

دانشجوی مقطع دکتری مدیریت گردشگری دانشگاه علامه طباطبائی تهران

علیرضا طاهائی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی دانشگاه مازیار نور

چکیده

صنعت گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین راهکارهای توسعه پایدار در مقیاس شهری و روستایی مورد توجه جوامع گوناگون است. درکنار میراث ملموس که زمینه رونق گردشگری تاریخی- فرهنگی را پدید می آورد توجه به ظرفیت های میراث ناملموس در سالهای اخیر مورد توجه برنامه ریزان و فعالان این صنعت قرار گرفته است. بر خلاف میراث ملموس، میراث ناملموس گستره ی وسیعی دارد و معرفیآن نیازمند شناخت دقیق است. کشور ایران با بهره گیری از تنوع قومیتی، ظرفیت ارائه و توسعه همه جانبه گردشگری تاریخی- فرهنگی را در خود مشاهده می کند. از این رو در کنار جاذبه های طبیعی و تاریخی توجه به میراث ملموس و ناملموس ظرفیت های تازه ای را درمسیر توسعه ی گردشگری کشور فراهم می کند. این پژوهش با معرفی بخشی از میراث ناملموس قوم بختیاری به عنوان یکی از اقوام کهنو ریشه دار این سرزمین به بررسی چشم اندازهای نو و ظرفیت های تازه ای در مسیر توسعه گردشگری با محوریت تاریخی- فرهنگی می پردازد.

کلیدواژه ها

قوم بختیاری، توسعه گردشگری، گردشگری تاریخی فرهنگی، میراث ناملموس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.