مقایسه و بررسی تاثیر مواد نانو پلیمر و آهک در بهبود ویژگی های بتن سبک گازی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام عادلی پسند

دانشجو کارشناس ارشد عمران گرایش سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

عبدالحسین پاک نژادی

استادیار، عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

چکیده

یکی از مواد پر مصرف در صنعت ساختمان بتن میباشد که این مصالح دارای وزن بسیار بالایی هستند و این موضوع موجب افزایشنیروهای جانبی از جمله زلزله در ساختمان نسبت به ساختمان مشابه فولادی شده است. از طرفی کاهش وزن ساختمان رابطه مستقیم باکاهش نیروی برشی زلزله دارد. بنابراین یکی از راههای کم کردن زلزله، کاهش وزن کلی ساختمان میباشد که امروزه استفاده از مصالحجدید و سبک، با توجه به اولویت کم کردن بار مرده ساختمانها حائز اهمیت مورد توجه قرار گرفته. یکی از روشهای سبک سازی سازه-های استفاده از بتن سبک گازی است. بنابراین بایستی به دنبال روشهایی به منظور بهبود و افزایش مقاومت بتن سبک گازی بود. یکی ازروشهای بهبود مقاومت بتن سبک گازی استفاده از مواد افزودنی میباشد. بنابراین در این پژوهش تاثیر مواد نانو پلیمری اکریلیک رزین وماده Road Packer Plus بر بهبود مقاومت فشاری بتن مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. به همین منظور آزمایش مقاومت فشاری مطابقاستاندارد ASTM C192 بر روی نمونه شاهد (بتن سبک گازی) و بتن های عمل آوری شده با درصدهای مختلف ماده رزین اکریلیک (5،10 ، 15%)، ماده RPP؛ (5، 10 و 15%) و آهک (10 ، 20 و 30 %) در سنین عمل آوری مختلف (1 ، 7 و 28 روزه) انجام شد. نتایج نشان دادکه مقاومت فشاری با افزودن سه ماده مختلف در روزهای 1 ، 7 و 28 روزه افزایش مییابد. از طرفی بیشتر مقاومت در زمان عمل آوری 28روزه و کمترین مقاومت در زمان عمل آوری 1 روزه ایجاد می شود. همچنین مطابق نتایج بدست آمده رزین اکریلیک و آهک به ترتیببیشترین و کمترین میزان مقاومت فشاری را نشان دادند. بنابراین در تمامی آزمایش ها، مقاومت فشاری تمامی نمونه ها به نسبت نمونهشاهد (بتن سبک گازی) افزایش پیدا نمود که این موضوع به علت خواص مکانیکی بسیار عالی مواد مورد استفاده به خصوص رزیناکریلیک و RPP می باشد.

کلیدواژه ها

؛Road Packer Plus، مقاومت فشاری، بتن سبک گازی، رزین اکریلیک، آهک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.