معماری پایدار و ساختمان های هوشمند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان محمدی

کارشناسی ارشد معماری، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معماران غرب مازندران، موسسه آموزش عالی آیندگان، گروه مهندسی معماری، تنکابن، ایران

شقایق سیاه مشته ئی

کارشناسی معماری، موسسه آموزش عالی آیندگان، گروه مهندسی معماری، تنکابن، ایران

چکیده

به طور کلی دغدغه انسان امروزی استفاده کمتر از منابع انرژی تجدیدناپذیر است و در این راه تمام تلاش خود را می کند تا برای رسیدن به این هدف از فناوری های گوناگون استفاده کند که از جمله آن خانه های هوشمند است. تفاوت اصلی خانه های هوشمند با خانه های معمولی در این است که همه وسایل در خانه های هوشمند به یکدیگر متصل هستند و با یک دستگاه مرکزی کنترل می شود. کنترل آب و هوا، چراغ ها، لوازم، قفل ها و انواع مختلفی از دوربین ها و مانیتورهایی که می توانند به خانه های هوشمند و خودکاراضافه شوند از هر جای خانه و حتی دور از خانه قابل کنترل می باشند. از پارامترهای خانه های هوشمند راحت زندگی کردن در این خانه ها، کاهش هزینه زندگی، استفاده بهینه از انرژی و امنیت است. از معمول ترین سیستم های پیاده سازی خانه های هوشمند BMS است که در این سیستم تمامی تأسیسات و سیستم های خانه به صورت مانیتوری قابل نمایش و کنترل است و همچنین می توان سناریوهای از قبل تعریف شده را روی آنها پیاده سازی کرد و بیشتر در مجتمع های مسکونی و پارکینگ های عمومی به کار می رود. روش هوشمندسازی، در جهت پیش بردن هرچه بیشتر ساختمان ها به سوی معماری پایدار، بسیار در صرفه جویی انرژی مؤثر بوده و می تواند در شرایط حاضر که آلودگی هوا در حال افزایش و منابع انرژی در حال کاهش است، تا حدی کارگشا باشد. در ادامه بررسی خواهد شد که پارامترهای یک ساختمان هوشمند چگونه و تا چه اندازه می تواند در صرفه جویی انرژی مؤثر باشد و معماری پایدار را موجب شود.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، توسعه پایدار، انرژی، اصول معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.